Ingeniørpensionskasse slår sig sammen med AP Pension
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Ingeniørpensionskasse slår sig sammen med AP Pension

De 11.500 medlemmer af ISP, Pensionskasse for Teknikum- og Diplomingeniører, modtager i dag et brev om, at alle administrative aktiviteter fra den 1. juli er overdraget til AP Pension.

Ifølge en fælles pressemeddelelse fra de to pensionsselskaber er det en af de mest omfattende aftaler om outsourcing, der til dato er indgået mellem to pensionsselskaber i Danmark.

Men selv om AP Pension overtager alle de opgaver, som ISP Pension hidtil har udført for sine medlemmer, fortsætter ISP som selvstændig pensionskasse med egen generalforsamling, en bestyrelse valgt af medlemmerne og egen direktør.

ISP har været igennem en lang strategiproces for at afdække, hvordan den bedst muligt kunne imødegå de stigende krav til rapportering og dokumentation, som i kombination med stadigt flere love og regulativer har gjort det dyrere at drive pensionskasse.

Udfaldet af strategiprocessen blev altså, at ISP nu indgår i et partnerskab med AP Pension, der har sine rødder i andelsbevægelsen – og lige som ISP er ejet af medlemmerne, fortæller ISP-formand Lars Bytoft, der netop er blevet genvalgt til posten:

»I bestyrelsen er vi enige om, at vi med aftalen med AP Pension opnår det bedste af alle verdener. Vi bevarer vores fulde selvstændighed og fastholder dermed de fordele, der er forbundet med at være en meget homogen gruppe. Samtidig kommer vi til at nyde godt af de stordriftsfordele og den robusthed, der ligger i at blive en del af et større fællesskab i form af f.eks. lavere administrations- og investeringsomkostninger,« siger Lars Bytoft.

Derudover har det haft betydning for beslutningen, at ISP nu får bedre mulighed for at tiltrække nye medlemmer blandt privatansatte ingeniører, understreger Lars Bytoft.

Iskold kalkule

Så sent som i oktober sidste år sendte formanden for civilingeniørernes pensionskasse, DIP, Jens Hald Mortensen, ellers en invitation til ISP om at indlede en dialog, der kunne føre til fusion af de to ingeniørpensionskasser.

Læs også: Den ene ingeniørpensionskasse frier til den anden

Dengang sagde Jens Hald Mortensen, at det forekom hele DIP's bestyrelse rigtig, fornuftig og naturligt, at de to ingeniørpensionskasser slutter sig sammen, da de begge er små og får deres medlemmer og indbetaling er fra IDAs overenskomster.

Allerede den gang forklarede Lars Bytoft, at ISP i sit strategiarbejde alene så på medlemmernes interesser:

»Vi er ikke sentimentale over, at vi har samme moderorganisation (IDA, red.) Vi kigger iskoldt på, hvad der tjener vores medlemmer bedst,« lød det den gang.

Nu er en enig bestyrelse i ISP blevet enige om, at den bedste løsning er et partnerskab med AP Pension, som har 118.000 medlemmer og en formue på 87 milliarder kroner. Til sammenligning har ISP’s 11. 500 medlemmer og en formue på 15 milliarder kroner.

Ny model for partnerskab

Administrerende direktør i AP Pension, Søren Dal Thomsen er glad for samarbejdet og peger på, at de to pensionskasser sammen har udviklet en ny partnerskabsmodel for outsourcing:

»Jeg er sikker på, at denne model løser mange af de udfordringer, som flere pensionskasser i de kommende år vil stå over for i et marked, som er stærkt reguleret og konkurrencepræget. Aftalen giver en række synergieffekter. Vi får en endnu bedre udnyttelse af de ressourcer, som vi i forvejen råder over f.eks. på investeringssiden, og når det gælder risikostyring, regnskab mv,« siger Søren Dal Thomsen.

Presssmeddelelse om partnerskabet

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten