Ingeniørernes kæledægge vandt profilanalysen igen-igen

Endnu en gang løb Novo Nordisk med æren, da vinderen af Ingeniørens profilanalyse skulle kåres. Chef for Tech Relations, Daniel Bergsagel og analytiker Kamilla Vennevold, Teknologiens Mediehus, præsenterede resultatet af undersøgelsen blandt de 111 største danske ingeniørvirksomheder på kajen ved Kalvebod Brygge i København.. Illustration: Teknologiens Mediehus

Det er så sikkert som syrener i maj. Novo Nordisk er den arbejdsplads, som danske tech-personer finder absolut mest attraktiv, når det gælder alt fra faglig udvikling over løn og goder til ansvarlighed og god ledelses- og virksomhedskultur. Således har virksomheden vundet hvert eneste år, siden profilanalysen første gang blev gennemført for 21 år siden.

Her til eftermiddag blev det offentliggjort, at Novo Nordisk vinder prisen både blandt erhvervsaktive og blandt studerende. Offentliggørelsen fandt sted under Ingeniørens online profilseminar.

Daniel Bergsagel, chef for Tech Relations i Teknologiens Mediehus, og analytiker Kamilla Vennevold, stod for afsløringen af vinderen, og forsøgte efter bedste evne at simulere en vis overraskelse:

»Hold da op, det er jo Novo Nordisk igen! Men det er jo bare smadderflot, at de ligger der år efter år. Stort tillykke,« lød det fra Daniel Bergsagel, som blev suppleret af Kamilla Vennevold:

»Ja, det er flot, de har et ekstremt stærkt brand.«

De fem mest vindende på 21 år

Men Novo Nordisk er ikke den eneste gengangere i toppen af listen. Gennem de seneste 21 år har ingeniørernes yndlingsvirksomhed flere gange haft besøg af de samme virksomheder i top-5.

Således har Lego, som indtager andenplads i år, 13 gange ligget i top-5, mens årets tredjeplads, Novozymes, har været der 12 gange før. Det samme gælder Grundfos, som i år må tage til takke med en 7. plads.

Endelig har Danfoss 11 gange fået en placering i top-5. Det blev det også til sidste år, nemlig plads nummer 5, mens den sønderjyske gigant i år rykker en enkelt plads ned som nummer 6.

Troværdighed tiltrækker

At det netop er de fem virksomheder, der gang på gang bliver stemt op i top-5, giver Christina Uldum, lektor i marketing ved Aarhus Universitet, en forklaring på i Ingeniørens Profil magasin 2021, som udkommer i morgen:

»De er alle virksomheder, der har sat spot på, at man lærer og udvikler sig hele livet. Og det er sådan noget, man vægter højt som ingeniør – at man kan dykke ned i sit speciale og blive motivet af at finde løsninger og alternativer. Det er det, der gør det sjovt at gå på arbejde.«

Endelig peger hun på, at de fem er karakteriseret ved en stor grad af soliditet:

»Som jobsøger vil man gerne have en arbejdsplads, der er troværdig, og vi kan se, at disse virksomheder er gode til at holde på folk. Både på grund af den faglige udvikling, innovationsgraden, fokus på bæredygtighed, og fordi man har mulighed for at rykke rundt i virksomheden. Så når man ser på de her virksomheder, er de en legeplads for en ingeniør.«

Profilanalysen kåret også en vinder inden for ni forskellige brancher: Forskning, Industri, Energi, Elektronik, Rådgivere, Entreprenører, IT, Biotek/kemi/fødevarer samt Service

Læs meget mere om ingeniørernes favoritter, branchevinderne, B&O’s rutsjetur, kammeratskabet hos MOE, innovation hos Hempel og meget andet i Ingeniørens Profilmagasin, som udkommer i morgen.

Læs magasinet Profil 2021

Profil 2021

Se listen over de 111 største ingeniørvirksomheders image HER