Ingeniører skal specialuddannes til ‘koldt klima’

21. maj 2015 kl. 10:00
DTU lancerer ny kandidatuddannelse i arktisk klima. Uddannelsen ‘Cold Climate Engineering’ skal imødekomme erhvervslivets behov for kompetencer inden for arktiske forhold.
Artiklen er ældre end 30 dage

Olieefterforskning, nye sejlruter og jagten på mineraler har i de seneste par år skabt ekstraordinær aktivitet i de arktiske egne. Virksomheder - både danske og udenlandske - har i stigende grad haft blikket rettet mod mulighederne i de kolde egne, og det har skabt øget efterspørgsel på ingeniører med specialkompetencer inden for arktiske forhold og arktisk teknologi.

Hold øje med de nye jobopslag på Jobfinder

Det er baggrunden for, at DTU nu opretter den første kandidatuddannelse med fokus på ingeniørarbejde i koldt klima. Uddannelsen vil uddanne eksperter inden for blandt andet anlæg af motorveje og bygninger på permafrost, ligesom der vil være fokus på bæredygtigt byggeri og påvirkning af områdets topografi.

Den nye uddannelsen sker i samarbejde med det norske universitet NTNU og finske Aalto University, fortæller Niels Andersen, leder af DTU’s Center for Polare Aktiviteter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Kandidatuddannelsen i Cold Climate Engineering er et eksempel på, at vi kan kombinere vores forskningsmæssige styrker på tværs af de nordiske lande. Vi forventer, at uddannelsen vil være med til at skabe den vækst, som lokalsamfundene, virksomhederne og myndighederne i de arktiske egne efterspørger,« udtaler Niels Andersen, leder af DTU’s Center for Polare Aktiviteter, i en pressemeddelelse.

Læs også: »Jeg vil eje min egen mine«

De studerende skal vælge to af universiteterne og læse et år på hver for at opnå kandidatgraden. Der bliver desuden mulighed for at læse et semester i Grønland eller på Svalbard.

Uddannelsen arbejder med tre grundlæggende specialiseringer: land, hav og overvågning af polerne fra verdensrummet. De første studerende bliver optaget i 2016.

DTU udbyder på nuværende tidspunkt en diplomingeniøruddannelse i Arktisk Teknologi, hvor de studerende læser halvdelen af tiden i Sisimiut i Grønland og halvdelen af tiden på DTU’s campus i Lyngby.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger