Ingeniørens mediestøtte bliver halveret

Illustration: Mediehuset Ingeniøren

Ingeniøren ser ud til at miste halvdelen af mediestøtten med den medieaftale, regeringen netop har indgået med Dansk Folkeparti.

Mediestøtten afhænger blandt andet af antal ansatte på redaktionen i støtteåret, så det er ikke en fast værdi, men mediehuset modtog sidste gang godt 4,5 millioner kroner i støtte, hvilket altså ser ud til at blive halveret.

Grunden er, at der i medieaftalen står:

»Der kan fortsat ydes støtte til nyhedsmedier, som helt eller delvist ejes af arbejdsgiver-, arbejdstager- eller brancheorganisationer og lignende, men fremover alene halv støtte i forhold til den nuværende ordning.«

Det bliver mediehuset ramt af, da Ingeniørforeningen i Danmark, IDA, delvist ejer Ingeniøren.

Læs også: Leder: Regeringen skulle hellere styrke end stække teknologiens medier

Den gode, troværdige journalistik går vi ikke på kompromis med

Selvom det er ærgerligt at miste millioner, forsikrer Ingeniørens chefredaktør, Trine Reitz Bjerregaard, at det ikke vil gå ud over kvaliteten af husets journalistik:

»Vores opgave og eksistensberettigelse er at lave professionel kritisk journalistik om teknologiens rolle i samfundet. Når man fra politisk side ikke kan se vigtigheden af det, må vi arbejde for at få ressourcerne til at række på anden vis. Den gode, troværdige journalistik går vi ikke på kompromis med,« siger hun.

Ingeniøren har årligt en bruttofortjeneste for små 40 millioner kroner. Dermed svarer et fald på godt 2 millioner til 5-7 pct. af bruttofortjenesten. Sidste års drift endte med et overskud på 1,5 millioner, så hvis der nu forsvinder lidt over to, ender regnskabet i minus, hvis ikke der tages nye initiativer:

»Vi står som alle andre medier i et disruptet mediemarked, og det har hele tiden været en udfordring, der har betydet, at vi har måtte søge nye indtægtskilder blandt andet via nyt abonnementbetalt indhold. At der nu er kommet endnu en udfordring med forliget betyder, at vi kommer til at sætte turbo på det arbejde. Den store udfordring er nu, at vores konkurrenter, der ikke har organisationer i ejerskabskredsen, får en statsstøttet konkurrencefordel. Det er ikke fair, men vi lægger os ikke til at dø af den grund,« siger hun.

Emner : Politik
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

Den store udfordring er nu, at vores konkurrenter, der ikke har organisationer i ejerskabskredsen, får en statsstøttet konkurrencefordel. Det er ikke fair, men vi lægger os ikke til at dø af den grund,« siger hun.

I hvilket omfang får Ingeniøren idag tilskud fra IDA?

 • 6
 • 0

Jeg læser ofte ing.dk og version2, og kunne godt finde på at give et bidrag. Men jeg finder ingen information på hjemmesiden - kun et telefonnr på abonnementsafdelingen. Og kan man overhovedet betale til jer, hvis man ikke ønsker papiravisen?

 • 11
 • 1

I kunne eventuelt nedlægge papir udgaven, eller gøre det muligt at fravælge den så medlemmet kan nøjes med at se web versionen. Min ryger konsekvent i papir genbrug så snart jeg får den.

 • 22
 • 0

Man kunne også reducere antallet der afleveres pr husstand, så der i stedet for X stk i en husstand der rummer X medlemmer af IDA kun afleveres én enkelt.

Hvad dette vil medføre økonomisk ift. reklameindtægter ctr. oplagsstørrelse og distributionsudgifter, må så vurderes.

 • 6
 • 0

Den løsninger virker fint for jeres "søsterblad" i Norge (siger jeg som bruger af den ikke som mediehus)

Jeg har fravalgt Teknisk Ukeblad som papir udgave, med den ulæmpe at der er en del artikler som ikke er helt så lange på nettet eller beskyttet af deres "ekstra" abonnement som jeg også skal betale for trods medlemsskab af Tekna (tilsvarende Ida).

Nu har Ingeniøren jo i forvejen en PDF/Elektronisk udgave af avisen som vi udenlandsdanskere kan bruge, så den kunne jo sagtens bruges.

 • 3
 • 0

Der er stillet flere opklarende spørgsmål, som jeg vil forsøge at svare på her:

Tilskud fra IDA? Vi får ikke tilskud fra IDA i dag. IDA betaler en pris per avis, de køber til medlemmerne på lige fod med andre abonnenter - selvsagt med en storkunderabat.

Kan man betale uden af få papiravisen? Vi er på vej med et rent digitalt abonnement, som ikke findes i dag. Regner med at være klar umiddelbart efter sommerferien

Kan man nedlægge papirudgaven? Der er rigtig mange, der er meget glade for papirudgaven og både vores egne og IDAs undersøgelser viser, at det store flertal af abonnenter læser den. Derfor udgiver vi stadig Ingeniøren på papir.

Kunne man reducere antallet af aviser, der sendes til samme husstand? Ja, det bør være muligt allerede i dag. Kontakt vores abonnementservice. Der findes ikke længere distributionsstøtte - det er netop den, der for år tilbage blev omlagt til den mediestøtte, der netop er indgået nyt forlig om. Så oplagets størrelse har ikke den store betydning i den henseende.

Mvh. Trine Reitz Bjerregaard, chefredaktør

 • 17
 • 0

Er det her egentlig på kant med en retsstat?

"som helt eller delvist ejes af arbejdsgiver-, arbejdstager- eller brancheorganisationer og lignende"

Det er da åbenlys diskriminerende adfærd, jeg får mindelser om Rusland, hvor organisationer, der modtager udenlandske bidrag straks får problemer.

Det gik galt for folketinget med Tvind-loven, det her er ikke så klar en overtrædelse, men er det en sag for domstolene?

MVH

Henrik

 • 0
 • 4

er det ikke noget med at et stort antal medlemmer i IDA får avisen gratis. Altså vi betaler fuld pris og finder det noget besynderligt at nogen får den gratis. Hold papir udgaven - og ryd op i det andet.

 • 0
 • 2

Jeg vil gerne betale for at læse artikler skrevet af dygtige journalister, som her på ing.dk.

Jeg vil også gerne betale for dem på berlingske, politiken, version2, information, jp, etc. Men hvis jeg køber dyre abonnementer på dem alle, er der ikke timer nok i døgnet til at jeg får noget for mine penge.

Jeg kunne godt tænke mig en fælles portal, hvor jeg for et fast abonnement får tokens, jeg kan bruge på tværs af alle medier,...

For jeg kommer aldrig til at betale 195kr/md. (som f.eks. computerworld koster) x 10. Desværre,

 • 5
 • 0

Selvom man gav alle ingeniørstudenrende, der melder sig ind i f.eks. Polyteknisk Forening omslaget gratis, ville det nok kun udgøre 10% af oplaget. Men det gør man ikke - mere;-)

 • 0
 • 0

@Claus Haulund, IDA køber abonnementer af Ingeniøren til deres medlemmer. Så det kan godt være, at de oplever, de får det gratis, men deres forening køber det til dem.

 • 4
 • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten