Ingeniørens læsere knipser spøjse tekniske løsninger

3. juli 2022 kl. 09:388
Artiklen er ældre end 30 dage

Fotokonkurrencen er slut, og vinderne kan ses på linket nedenfor. Når du måske lige om lidt lukker computeren for sidste gang i et stykke tid, hilser af med kollegerne og drager af sted på en tiltrængt sommerferie, så hav lige Bagsiden i tankerne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

For skulle du på din vej i det danske sommerland eller på dit skumle hotel i Langbortistan falde over en kuriøs teknisk løsning, som du vil dele med Bagsidens læsere, så husk at sende det til bagsiden@ing.dk.

De bedste billeder præmierer vi med vores nye bagsidekop.

8 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
8
26. august 2022 kl. 10:37

Dækslerne er måske kunst, men antallet af brønde er ikke helt tilfældigt. Det er et "forsinkelsesanlæg" (jeg kan ikke huske den korrekte tekniske term) under jorden, hvor kloakvandet fra de afdelinger, som anvender radioaktive stoffer i behandlingen, bliver bremset i et sirligt system af rør og brønde, så slammet med radioaktive stoffer bundfældes og derefter kan bortskaffes korrekt. Det så ikke mindre vanvittigt ud, da arbejdet blev udført af entreprenøren.

7
20. august 2022 kl. 11:26

For den der ikke ved bedre, kan det ligne en spøjs dørstopper. Det er det bare ikke. Det er ganske enkelt en genial løsning på et trivielt problem. Løsningen er opfundet af en vicevært fra en tid, hvor servicelederen ikke tog det fortrydelig op, at blive tituleret vicevært.

For efterhånden mange år siden - det var i mine unge ingeniørdage - var jeg på rundgang med viceværten i en boligforening. Jeg husker ikke hvilken, men det kunne sagtens være den samme, som Kasper har besøgt. Da jeg lidt forsigtigt spurgte ind til "opfindelsen" forklarede og demonstrerede viceværten beredvilligt. Han var nemlig blevet godt og grundig træt af folk, der trods gentagne påtaler lagde kiler under døren og bagefter "glemte" at fjerne dem igen. Derfor stod døren mange gange åben. Gummesvupperen blev løsningen, og viceværten genvandt sit gode humør.

Når folk skal i kælderen efter cykel eller andet, knalder de bare døren op mod svupperen. Det vakuum som dermed opstår fastholder døren. Når folk har vendt ryggen til den åbne dør, går der ikke så længe, før svupperen har mistet pusten, hvorefter dørpumpen overtager kommandoen. Dørpumpen sikrer så, at døren stille og rolig lukker i. En simpel og lavpraktisk løsning med stor effekt.

6
17. august 2022 kl. 14:20

Det foto viser da en ladestation for elektriske ål. 10 minutter i 1 liter vand ved 220V, og ålen har nået 100%. Må først lades igen, når den er helt afladet.

3
9. august 2022 kl. 22:49

Var der ikke engang en fyr, der døde i en septik-tank eller lignende, da han ville redde en telefon?

Stationære telefoner kan man stadig finde. Jeg har en fra genbrugspladsen siddende ved siden af min computerskærm. Når jeg rækker ud efter den, vælter alt muligt. Den er god at have.

2
9. august 2022 kl. 18:40

Gud alene vide hvor Nikolaj Kyndby Hentzen har opholdt sig siden årtusindskiftet og hvad hans omgangskreds har været, når han ikke har levet sig ind i og at det ligger i tidsånden, at man skal være " on " hele døgnet og det gælder også når man forretter sin nødtørft !

Set i lyset af ovenstående, så må man da bare bekende, at kineserne er geniale når de stiller telefon til rådighed på toilettet, så gæsterne ikke er forhindret i at opretholde forretnings og social online kontakt og ud fra billedet, så ser det også ud til, at de har været snu nok til at vælge en tilpas kort ledning, så røret ikke ender i toilettet ved et uheld.

I mit nuværede hus bruger jeg mobiltelefonen og da det er mindst 20 år siden at jeg har set en af overnævnte telefoner, så tvivler jeg på om de skaffes mere, så i mit nye hus der er på tegnebrættet, bliver det fortsat med mobiltelefonen og så må jeg lære at leve med, at den ved et uheld kan smutte, håber dog ikke det går så galt som hos damen her. ?https://people.com/human-interest/woman-rescued-from-outhouse-after-dropping-phone-and-getting-stuck-in-toilet/

1
9. august 2022 kl. 16:21

kunne måske bruges, hvis man får brug for hjælp. Altså hospitalstoiletter er gerne forsynet med en alarmsnor.