Ingeniørens læsere: DAB-nettet kan ikke løfte arven fra FM
more_vert
close
close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Ingeniørens læsere: DAB-nettet kan ikke løfte arven fra FM

Illustration: MI Grafik

Regeringen har bebudet, at tiden er kommet til at lukke FM-nettet. Forslaget blev fremlagt torsdag som en del af regeringens udspil til et medieforlig.

Dansk Folkeparti har allerede luftet partiets utilfredshed og bilejernes organisation FDM har påpeget, at omkring to millioner bilradioer skal udskiftes til en pris på omkring 5.000 kroner per styk, hvis regeringen gennemfører forslaget.

Hertil kommer, at DAB+-signalet måske slet ikke opleves tilstrækkeligt godt hos brugerne. Som Ingeniøren tidligere har skrevet, kan det blandt andet hænge sammen med antennen på den enkelte radio. Men ikke desto mindre oplever mange brugere stadig problemer med modtagelsen af DAB+-radio, viser indberetningerne i Ingeniørens DAB-kort.

Kortet blev lanceret i september 2017 for at høre læsernes oplevelse af nettet inden skiftet til den nye DAB+-standard 1. oktober. Flere hundrede læsere meldte om problemer.

I kortet her kan du se indberetninger fra Ingeniørens læsere, efterhånden som de bliver lagt på. Alle indberetninger i dette kort er modtaget efter den nye DAB+-standard blev introduceret den 1. oktober.

Hvis du vil supplere: Udfyld formularen længere nede på siden for at bidrage med dine erfaringer.
Klik på ikonerne på kortet, hvis du vil læse mere om andre læseres erfaringer.

Den 1. oktober indførte Danmark DAB+-standarden, der ifølge myndighederne har omtrent samme dækning som den tidligere DAB-dækning. Da Ingeniørens læsere bidrog til et lignende kort umiddelbart inden skiftet til DAB+, nåede 226 læsere at klage deres nød til hinanden. Du kan se deres problemer i kortet her.

Læs også: Læserne: Her er hullerne i DAB-dækningen

Hvorfor er der ikke nogen der laver et borgerforslag om at droppe DAB og bevare FM sendingerne. Der er ikke nogen der har brug for DABs smalle programflader.
vh. NS

  • 21
  • 1

Et af argumenterne for at slukke FM signalet og gå over til DAB+ er at der bliver plads til flere kanaler, men hvem skal have disse ekstra kanaler? DR er jo ved at blive slanket, og skal skære ned på antallet af kanaler på TV, og de får næppe lov til at udvide på radioområdet.

  • 15
  • 0

Hvad er der galt med FM - det virker bare, og kan modtages af millioner af eksisterende enheder i DK !
Dem der ønsker smalle kanaler kan modtage det via internetbaserede tjensester, mobildata har samme eller bedre dækning i dag.....

Hvem er det der har behov for flere kanaler ? Er det 1-2% af befolkningen ?

Personligt har jeg det fint med min FM radio i bilen, efter at DAB holdt op med at virke, jeg lever fint med P1+P3+24syv......... Jeg opgraderer IKKE til DAB+

Hjemme er det SONOS, ejer hverken DAB(+) eller FM radio....

  • 20
  • 2