Ingeniørens dækning af transportministers tilbageholdelse af klimatal nomineret til journalistpris

30. juni 2022 kl. 10:462
Version2 vandt Bordingprisen 2020
I 2020 vandt Version2's Mads Lorentzen og Ingeniørens Christian Østergaard Anders Bordings journalistpris for dækningen af sløseri med sikkerheden omkring SIM-kort i telebranchen. I år er Ingeniøren igen nomineret, denne gang for dækningen af transportministerens ulovlige tilbageholdelse af CO2-beregninger Illustration: Trine Reitz Bjerregaard.
Ingeniøren er nomineret til fornem journalistpris for dækningen af daværende transportminister Benny Engelbrechts tilbageholdelse af oplysninger om CO2-udledningen fra anlæg af de infrastrukturprojekter, der indgik i stor politisk transportaftale
Artiklen er ældre end 30 dage

Det førte til Benny Engelsbrechts afgang som transportminister, da Ingeniøren i starten af året kunne afsløre, hvordan han havde grønvasket Folketingets store infrastrukturaftale til 160 mia. kroner. Ministeren havde - selv om forhandlingsparter fra flere partier havde spurgt efter beregninger - udeladt at fortælle om en beregning, der viste en udledning på flere millioner ton CO2 fra anlæg af aftalens veje og broer.

Nu er Ingeniørens journalister på sagen nomineret til den fornemme specialmediepris Anders Bording journalistpris

Nomineringen, som Ingeniøren deler med mediet MobilityWatch, gives af juryen for "at afdække, hvordan regeringen under forhandlingerne til infrastrukturplanen i 2021 ikke havde videregivet beregninger for CO2-udledningen i anlægsfasen, selvom de fandtes og selvom Folketingets partier efterspurgte dem. Stærk research, vedholdenhed og solidt journalistisk fodarbejde blev udslagsgivende for, at transportministeren måtte fratræde”

Anders Bordings journalistpris uddeles hvert år af Danske Medier til et specialmedie.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ingeniøren og søstermediet Version2 har flere gange modtaget prisen, senest i 2020 for dækningen af sløseri med SIM-kort-sikkerheden i telebranchen og i 2018 for dækningen af det skandaleramte signalprojekt på jernbanen.

Endnu en nominering

Ud over den prestigefulde journalistpris uddeles også en Anders Bording mediepris og en idepris.

Ingeniøren er i år også nomineret til medieprisen for omlægningen af vores indholdstilbud fra ugeavis til fyldigere 14. dages avis kombineret med flere digitale tilbud til abonnenterne.

»Det er en nødvendig og veleksekveret omstilling, der opleves som et løft af både unge som gamle medlemmer,« skriver juryen.

Om Ingeniøren også vinder priserne, mediet er nomineret til, bliver afsløret ved en prisuddeling 1. september

2 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
2
3. juli 2022 kl. 22:18

det,er bare at forsætte med det professionelle arbejde.

Politikere har ikke nogen speciel høj troværdighed. Hvordan kan det være ? Det skyldes at de alt for ofte lyver for befolkningen. Den "grønne omstilling" er et særligt risiko-område, hvor politikere bliver fristet over evne til at til at lyve for befolkningen. Det er der 4 årsager til: 1) Politikerne er kommet med klare målsætninger kombineret med konkrete deadline. 2) Klimamålene bliver særdeles vanskelige at opnå. 3) Meget af den teknologi som skal sikre at klimamålene kan opnås eksisterer ikke, eller eksisterer kun som ufærdige prototyper. 4) Politikerne har med deres "barnlige naivitet" en alt for stor tiltro til at de "teknologiske drømme" bliver til virkelighed. Det som udløser de kommende løgne bliver: 1+2+3+4 = (Vi må indrømme at vi tog fejl ELLER vi bliver nødt til at pynte på sandheden). => LØGNEN vinder, fordi en politiker indrømmer aldrig at de har taget fejl.

1
30. juni 2022 kl. 13:45

tillykke til ingeniøren. det er godt, der er nogen som passe og laver deres arbejde professionelt. ikke blot er skriverkarle og mikrofonholder.

det,er bare at forsætte med det professionelle arbejde.