Ingen forsinkelser eller suk-udbrud, fordi du glemte adgangskortet derhjemme eller ikke kan huske passwordet.
Det er den splinternye og fagre hverdag for et stigende antal journalister hos Version2 og Ingeniøren under Mediehuset Ingeniøren.
De vifter blot med deres hånd, så går alle husets sikre døre op, når de skal på arbejde. Ligeledes vifter de bare med hånden, når de går ned i buffeten, så kantinen kan afregne, når de har fået stillet deres sult. Indtil videre har ni medarbejdere fået implanteret en personlig RFID-chip på størrelse med et riskorn i hånden.
Ideen opstod, efter at en journalist i december sidste år havde været på reportage i USA for at skrive om biohacking og selv fik skudt en chip ind i sin hånd. Bagefter er alle medarbejdere blevet tilbudt samme implantat.
Læs også: Australier har droppet nøglerne og implanteret RFID-chip
»Mediehuset Ingeniøren beskriver de nyeste teknologiske og naturvidenskabelige tendenser og gennembrud. Men vi vil jo også gerne være en del af udviklingen og ruste vore medarbejdere til den. Det her er en praktisk, nem og tidsbesparende teknologi i hverdagen,« fortæller chefredaktør Trine Reitz Bjerregaard.
Frivillig ordning
Mediehusets tillidsmand Ulrik Andersen var umiddelbart skeptisk over for idéen men oplyser, at der kun har været positive tilbagemeldinger.
»Det er faktisk drønsmart i hverdagen, hvor man slipper for at fumle med nøgler og penge. Jeg er sikker på, at der kommer flere og flere ting, vi kan bruge chippen til også uden for mediehuset. Derfor bakker jeg op om tilbuddet, så længe det er frivilligt,«siger tillidsmanden.
Han og ledelsen har indgået en aftale om, at RFID-chippen ikke må anvendes til at overvåge medarbejderne:
»Vi har sikret os, at dette ikke bliver en genvej til tidsregistrering eller anden overvågning, som vi ikke mener hører til en arbejdsplads som vores,« siger Ulrik Andersen.
I videoen herunder kan du se og høre mere om de medarbejdere hos Mediehuset Ingeniøren, der har fået indopereret RFID-chippen i hånden:
Artiklen fortsætter under videoen
Læs også: Danmark kan blive RFID-fyrtårn
Indtil videre har ni medarbejdere altså taget imod tilbuddet, som er kombineret med et gratis weekendophold i Stockholm. Her ligger nemlig klinikken Calm Bodymodification, der har specialiseret sig i at hjælpe firmaer med at udstyre medarbejdere med chipimplantanter.
Danmark halter bagefter
I Sverige er lovgivningen om chipimplantater mere klar end i Danmark, så her benytter tusindvis af mennesker sig af sådanne indopererede chips. I Sverige har metroselskabet i Stockholm kontaktet den svenske sammenslutning for personer med chip i kroppen for at undersøge mulighederne for at koble chippene til metrosystemet.
Så kan passagerer med et enkelt sving med hånden checke ind i metroen – ligesom danskerne gør det med rejsekort. De svenske banker kigger også nærmere på betalingsløsninger for personer med chips i hænderne.
Læs også: Silicon Valley-chefer biohacker sig selv
»Vi ser i øjeblikket en rivende udvikling, når det kommer til nye betalingsløsninger. Hvis danskerne i fremtiden har et chipimplantat, der kan fungere som et Dankort, vil vi se nærmere på, hvordan vores teknologi kan kobles sammen med det,« sagde Chris Lund-Hansen, direktør for Verifone, der står bag bl.a. dankort-automaterne i oktober til Berlingske Tidende.
Biologen Ellen Jorgensen har skabt et DIY biohacker-lab i USA for at sikre sig, at potentialet for biohacking bliver udbredt blandt menigmand og ikke kun bliver et kommercielt anliggende styret af it-sektoren. Se mere om det amerikanske DIY biohacker-lab i denne TedX-talk:
