Ingeniøren og landets universiteter byder på stor AI-konference

8. marts kl. 13:47
Margrethe Vestager på scenen ved Digital Tech Summit 2021
Margrethe Vestager var på scenen på Digital Tech Summit 2021. Også i år vil der være et væld af stærke keynotes fra ind- og udland Illustration: Mikal Schlosser.
Fra vores egen verden: Teknologiens Mediehus overtager styringen af Digital Tech Summit - de danske universiteters 'årsfest' for tech-udvikling og samspil med erhvervsliv og samfund.
Artiklen er ældre end 30 dage

Igen i år byder landets universiteter sammen med Ingeniøren og Version2 til to hele dage med indsigt, debat og netværk i og omkring de banebrydende digitale teknologier, der udvikles i samarbejde mellem universiteter og danske virksomheder.

Digital Tech Summit 2023 bærer titlen ‘AI Changing Business’ og fokuserer på AI som dominerende vækstmotor og driver i den teknologiske udvikling.

Det gælder både internt i virksomhederne, hvor AI understøtter alt fra produktion og processtyring, it-sikkerhed, logistik, HR, salg og markedsføring. Og det gælder de kerneteknologier, der skal hjælpe Danmark og verden med at løse nogle af samfundets store udfordringer inden for bl.a. grøn omstilling, global sundhed og sikkerhed.

Institutdirektør på DTU Compute professor Jan Madsen var en af initiativtagerne til Digital Tech Summit, som nu har samlet alle landets universiteter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han peger på, at messen ikke bare er et udstillingsvindue for universiteternes udviklingshøjde, men også for deres rolle i at få teknologien ud at leve i de danske virksomheder og i samfundet generelt.

»Udbredelsen af kunstig intelligens går stærkt og har stor impact på ikke bare teknologi-udviklingen, men også på vores demokrati og levevis. Teknologien løfter på mange måder vores samfund, men gør det også mere komplekst. Det fordrer, at vi uddanner en ny generation af talenter, der både kan udvikle, forstå og implementere teknologien i såvel private virksomheder som offentlige institutioner og organisationer. Den hastige udvikling skaber behov for en ny dyb samtale mellem alle samfundsaktører, og den inviterer vi til med Digital Tech Summit,« siger Jan Madsen.

Det er tredje gang, Digital Tech Summit afholdes, og for at sikre en stærk afvikling med en klar gennemgående linje for den årlige begivenhed fremover er Teknologiens Mediehus og landets universiteter nu gået ind i et tættere samarbejde med det fælles mål om at løfte Digital Tech Summit til det uundgåelige årlige samlingspunkt om teknologiens udvikling og impact på et Danmark i bæredygtig vækst.

Teknologiens Mediehus går ind i samarbejdet med solid erfaring med store events - herunder den årlige V2 Security-messe, der ligesom Digital Tech Summit løber af stablen i Øksnehallen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Teknologiens Mediehus kommer til at varetage både den konkrete gennemførelse, planlægning og programlægning i tæt samarbejde med universiteterne.

»At kunne samle de teknologiske forskningsmiljøer i Danmark om en fælles mission om at bygge bro til såvel erhvervsliv som fremtidens talenter, er hjerteblod for vores mediehus, der har teknologien og dens samfundspåvirkning som omdrejningspunkt. At det ydermere sker omkring det tema, som påvirker os alle mest i disse år - kunstig intelligens - gør det endnu stærkere. Vi er utrolig glade for den tillid, universiteterne har vist ved at gå ind i samarbejdet her,« siger adm. direktør Christina Blaagaard.

Konferencen, som finder sted i Øksnehallen den 8.-9. november, byder på syv scener med over 100 indlæg fra forskere og virksomheder.

På hovedscenen slås tidens store digitale temaer an med oplæg og debatter, og de uddybes på faglige scener, hvor universiteter og virksomheder præsenterer deres bedste cases og cutting edge-teknologi inden for blandt andet grøn omstilling, sundhed, forsvar og robotics.

Digital Tech Summit byder også på en talentscene, der sætter spot på udfordringen med at få nok af de rigtige hoveder og hænder til at løfte udviklingen, og en it-sikkerhedsscene med fokus på den sårbarhed, som digitaliseringen af vores samfund også fører med sig.

Endelig er der igen i år et stort start up-område med præsentation af teknologistærke iværksættervirksomheder, der er groet i universiteternes start up-miljøer. Start-up området er blandt andet støttet af Otto Mønsted Fonden.

Du kan læse mere om Digital Tech Summit og skrive dig op som deltager eller udstiller og følge med i udviklingen af programmet her

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger