Ingeniøren og IDA lancerer podcast om teknologi og videnskab
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Ingeniøren og IDA lancerer podcast om teknologi og videnskab

Et bærbart apparat, der vejer under 2,7 kilogram. Et apparat, som kan håndteres af folk, der aldrig har læst medicin. Og et apparat, som kan diagnosticere vidt forskellige sygdomme. Sådan ét vil være meget lig den legendariske tricorder – en bærbar sensor anvendt af lægen Dr. McCoy i sci-fi-serien Star Trek – og fans, læger og medicoindustrien har sukket efter det i fem årtier. Men nu er det her, klar til at ændre en række spilleregler i sundhedssektoren. Udviklet af et hold læger, ingeniører og designere i USA.

Apparatet er dermed en oplagt kandidat som emne for den første udsendelse i podcasten Techtopia, der denne uge går i luften i et samarbejde mellem IDA og Mediehuset Ingeniøren. Navnet ’Techtopia’ skal afspejle spændingsfeltet i teknologi – utopia på den en side og dystopia på den anden. Det afbalancerede samfund, vi kan bygge, hvis vi gør det rigtigt. Og den katastrofe, vi kan ende i, hvis vi træder forkert.

Tendenser oven på nyhederne

Ingeniøren har det seneste par år lagt større vægt på dækning af de tendenser, der påvirker vores hverdag og arbejdsliv. Fordi det går stærkt i disse år. Men også fordi der er behov for at se nyhederne ovenfra, stoppe op og give tid til reflektion. Techtopia følger med i samme spor, og det er derfor oplagt med samarbejdet omkring emner og journalistik.

»Podcasten bliver ikke kun for nørder. Den skal være for alle – både dem, der i forvejen har teknologi og videnskab inde på radaren. Men også for alle de, der gerne vil vide mere om den nye digitale virkelighed, som fylder mere i vores dagligdag«, siger Henrik Føhns, der gerne tager imod forslag til emner i kommende programmer.

Podcasten er sponsoreret af en række partnere: IBM, KMD, DI Digital, MCH Messecenter Herning og IDA Forsikring.

Som en del af dækningen vil Henrik Føhns blogge på Ingeniøren, og selve podcasten kan findes på Ingeniøren hver uge.

Hør første afsnit her: Techtopia #1: Når din læge bliver en app

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Hmm ..... "og selve podcasten kan findes på Ingeniøren hver uge.".

Er der ikke en push ordning, så podcasten automatisk bliver downloaded - som f.eks. DR ?

  • 0
  • 0

Tak til Søren Rask Petersen for svar.

Jeg anerkender også, at det ikke er laveste fællesnævner som altid skal sætte standarden, og måske repræsenterer jeg så dette punkt det laveste kompetanceniveau.

MEN jeg har også en vis opfattelse af kvalitet og brugervenlighed, som blandt andet omfatter en meget fast holdning om, at journalister bør gøre deres hjemmearbejde. Det betyder, at de medtager links fra den research de har lavet til gavn og glæde for de ikke-alvidende læsere.

Derfor mener jeg, at nævnte link BURDE være medtaget i artiklen umiddelbart, for eksempel, efter den citerede tekst. Men det er så bare min enfoldige mening om den sag.

  • 0
  • 1
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten