"Opgørelsen fastslår, at danske vandværker i 87 tilfælde har sendt pesticider over grænseværdierne ud til borgerne siden 2012, og her har Ingeniøren fratrukket de 12 forkerte tilfælde fra Tåsinge".
Det her er jo rablende tåbeligt - det er svært at se hvorfor disse tal fra database-rodebunken skulle være korrekte - selv ikke efter at Ingeniøren har ageret barnepige for GEUS (eller hvem der har ansvaret nu når GEUS ikke vil stå inde for denne såkaldte database-rodebunke (misinformationsbase?)) og Ingeniøren har fratrukket 12 fejlindberetningeri opgørelsen ...
Problemet er jo at disse 87 tilfælde ikke drejer sig om at PESTICIDER er sendt ud i drikkevandet (som man i herværende artikel påstår) for der er ikke tale om pesticider, men f.eks. om stoffet BAM, som ikke er et pesticid. BAM-forureningen stammer især fra vandværkernes egen forurening af vandværksgrundene. AMPA er også med, men AMPA er heller ikke et pesticid, men et naturstof som sammen med tætbeslægtede stoffer (som også kan nedbrydes til AMPA) også er brugt eller bruges i enorme mængder - bl.a. i de fineste typer af miljøvenligt vaskemidler (f.eks. Änglamark opvasketabs) og AMPA bruges/blev brugt i f.eks. i de laboratorier som for lang tid siden "påviste" AMPA i københavnernes drikkevand (men der fandt man ud af at AMPA stammede fra det opvaskemidlet som man brugte i analyselaboratoriet som lavede fejl-analyserne).
Man har overhovedet ikke belæg for at påstå at AMPA skulle stamme fra glyphosat eller Roundup. Tværtimod viser fejlene lavet i Miljøstyrelsens undersøgelser jo at det påviste AMPA f.eks. kan komme opvaskemidler.
Og hvorfor er AMPA-"forureningen" egentlig uproblematisk hvis AMPA ikke stammer fra glyphosat, men problematisk hvis det stammer fra glyphosat? Der er jo tale om at disse myndigheder og organisationer ligger under for gammeldags overtro. Det er trods alt det samme stof uanset om det kommer fra vaskepulver, naturlige kilder eller glyphosat, men hvorfor er det kun "farligt" /"uønsket" hvis AMPA er et nedbrydningsprodukt fra glyphosat/Roundup?
Personligt er jeg dog ikke en gang overbevist om at analyserne er korrekt udført. Miljøstyrelsen er jo kendt/berygtet for at acceptere fejl på fejl (og for at viderebringe fejlagtige data) indenfor netop dette felt.
Det bliver spændende om medierne der har rapporteret om denne sag nu vil bruge lidt energi på at jagte de inkompetente folk på ledelse- forsker-niveau, der står bag denne misinformations-/ "fake news" -kampagne og om der kommer en beklagelse fra de involverede medier af at man har viderebragt "fake news" ...
Det er åbenbart den slags "fake news" GEUS giver videre til Folketinget, som så bevilger flere penge til flere analyser, undersøgelser og forskningsprojekter. På mig virker det hele næsten gennem-korrupt og måske kriminelt, men man kan selvfølgelig undskylde sig med at man er totalt inkompetente og derfor ikke kan gøre for at man har misinformeret offentligheden og Folketinget ... Er man fagligt inkompetente burde man jo nok ikke levere data og informationer til Folketinget, som bruger disse data til at lovgive ud fra. Noget tyder på at der er behov for en kritisk evaluering af den faglige kompetence hos de ansvarlige. Det er jo nok de færreste borger i Danmark, der kan acceptere at personer og institutioner der modtager finansiering fra Staten er så inkompetente eller misinformerer Folketing og offentligheden.
Det er interessant at Claus Vangsgaard fra Danva og Geolog Walter Brüsch fra Danmarks Naturfredningsforening tilsyneladende ud fra afsnits-overskriften at dømme mener at det er"En fin opgørelse"... Man diskvalificerer jo både Danva og Danmarks Naturfredningsforening når man kommer med sådanne udtalelser. Vil nogen ved deres fulde fem mon tro på det der kommer fra Danva og Danmarks Naturfredningsforening fremover? Hvem ønsker at være medlem af organisationer som Danva og Danmarks Naturfredningsforening der misinformerer deres egne medlemmer og offentligheden? Hvor er den kritiske journalistik? Stram op!