Ingeniør skal betale Google 179 millioner dollars

Illustration: Youtube / UC Berkeley Events

Den tidligere Waymo-ingeniør Anthony Levandowski er dømt til at betale sin tidligere arbejdsgiver 179 millioner dollars.

Anthony Levandowski indrømmer, at han har stjålet forretningshemmeligheder fra sin tidligere arbejdsgiver, og nu er han altså blevet dømt til at betale erstatning til Google-selskabet.

9,7 gigabyte

Fra 2009 til 2016 var Anthony Levandowski en af de ledende ingeniører i Waymo, som er Googles udviklingsselskab for selvkørende biler. I 2016 stoppede han og startede Ottomotto, et selskab, som skulle udvikle selvkørende lastbiler, og som hurtigt blev opkøbt af Uber.

Læs også: Kredsløb i øreringe: Googles kamp mod Uber tager en bizar drejning

Året efter blev Uber sagsøgt af Waymo, som opdagede, at Ubers teknologi var forbløffende lig deres egen. Waymo mente, at Anthony Levandowski havde downloadet 9,7 gigabyte med forskellige forretningshemmeligheder – før han forlod Google. Tilsammen skulle der efter sigende være tale om 14.000 fortrolige filer, som omhandlede teknologi relateret til selvkørende biler.

Anthony Levandowski blev fyret fra Uber, som igen blev dømt til at betale en heftig erstatning til Google.

Begærer sig konkurs

Ifølge Wall Street Journal har Anthony Levandowski indgået en aftale med de amerikanske anklagemyndigheder og erklæret sig skyldig i 1 ud af de alt 33 anklagepunkter:

»Jeg downloadede disse filer med henblik på at bruge dem for egen vindings skyld, og jeg har indset, at jeg ikke havde lov til at gøre det,« har Anthony Levandowski erklæret ifølge retsdokumenter, som Reuters har fået adgang til.

Anklagemyndigheden i San Francisco kræver 30 måneders fængsel til Anthony Levandowski, som har nu begæret sig konkurs.

Artiklen er fra tu.no.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Denne artikel er et vink med en vognstang, at INGEN uanset niveau i en virksomhed, må have adgang til alle IPR-følsomme informationer i et udviklingsprojekt. Selv en ejerleder, en IT-chef eller en investor kan blive et svagt led. Med fuld adgang menes også at INGEN skal kunne downloade mere end lige netop hvad de har brug for til deres egne opgaver - det overordnede opsyn ligger hos projektkoordinator, som til gengæld ikke kender detaljerne. Mvh Lars C plbrake

  • 1
  • 4
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten