Ingeniør? Det er noget med robotter og bygninger
more_vert
close
close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Ingeniør? Det er noget med robotter og bygninger

»Jeg har mange venner, der læser til ingeniør, men før troede jeg mest, at det var noget med at designe robotter og konstruere bygninger.«

21-årige Stephanie Irene Berggren var blandt de 5.282 ansøgere, der i slutningen af juli blev optaget på en af landets ingeniøruddannelser og det på trods af, at hun først sent fandt ud af, hvor vidt ingeniørfaget spænder.

I 2007 blev der kun optaget 2.799 personer på de danske ingeniøruddannelser. I år var det tal steget til 5.282. En rekordstigning som 21-årige Stephanie Irene Berggren er medvirkende til.

»At ingeniører arbejder for at udvikle medicin mod malaria eller forsyne verdens fattige lande med rent drikkevand, gik først rigtigt op for mig, da jeg så tv-reklamerne fra Engineer the future,« siger hun.

Reklamerne, der løb over skærmen i februar og marts, fortæller blandt andet historien om 25-årige Martin Kræmer, der studerer til civilingeniør med speciale i farmateknologi på DTU og drømmer om at udvikle vacciner mod dødelige sygdomme.

Særligt den historie inspirerede Stephanie Berggren, der også håber at komme til at arbejde med udvikling af medicin i fremtiden. Derfor har hun valgt studiet i kemi og bioteknologi.

»Det handler om at være med til at gøre en forskel,« siger Stephanie Berggren, der godt kunne forestille en karriere ved Novo Nordisk, men samtidig understreger, at hun holder mulighederne, netop fordi det er gået op for hende, hvor bredt faget favner.

Praktisk erfaring frem for bøger

Egentlig var Stephanie Berggren gået i gang med jurastudiet på Syddansk Universitet, SDU, men hun besluttede sig for at springe over på ingeniøruddannelsen efter sit første semester for at komme tættere på virkeligheden.

»På jurastudiet læser du i en bog. I fem år. Du behøver ikke engang komme til timerne. Så længe du har læst bogen grundigt kan du tage dine eksaminer. Der er ingen praktisk erfaring,« siger Stephanie Berggren.

Hun glæder sig til at få lov at omsætte viden til praksis på ingeniørstudiet, hvor der blandt andet efter hvert semester er et afslutningsprojekt, hvor der samles op på semesterets emner i praksis.

Der bliver også rig mulighed for at samarbejde med virksomheder. Eksempelvis i forbindelse med bacheloren på 6. semester og på 4. semester, hvor de studerende skal udvikle og validere analysemetoder.

»Det betyder, at jeg ikke kommer ud og er fuldstændig grøn efter fem år, fordi jeg bare har stirret i bøger,« siger Stephanie Berggren.

Tvivlertest gav skubbet

Inden Stephanie Berggren valgte civilingeniøruddannelsen, overvejede hun også at tage en bachelor i biomedicin - også på SDU.

»Jeg er rigtig glad for campus og studiemiljø, så jeg overvejede ikke at læse andre steder end på SDU,« siger Stephanie Berggren, der bor i Slagelse og ville haft samme rejseafstand til for eksempel Københavns Universitet.

Da hun havde været til Åbent Hus på Ingeniøruddannelserne på SDU, var hun dog solgt. Næsten. For inden hun traf den endelige beslutning om sit studievalg, var hun forbi Engineer the futures Tvivlertest, som giver svar på spørgsmålet: Skal du være ingeniør?

Det blev et ja, og det gav hende det sidste skub mod ingeniørretningen.

»Jeg kan godt lide de små tegn,« griner hun.

Sammen med omkring 50 andre starter Stephanie Berggren den 25. august på introforløbet til civilingeniøruddannelsen i kemi- og bioteknologi. I alt er der optaget 450 ingeniørstuderende på SDU i år, 1.008 på Aalborg Universitet, 828 på Aarhus Universitet, 349 på VIA University College og endelig kan DTU byde hele 1.033 nye ingeniørstuderende velkommen.

Engineer the future er en alliance af organisationer, virksomheder og uddannelsessteder, der vil synliggøre den værdi, teknologi skaber for Danmark. Ingeniøren er mediepartner, og artiklen er udarbejdet i samarbejde med ETF. Læs andre artikler om danske ingeniører og teknologieksperter på ing.dk/etf