Ingen virksomheder gider teste elendige mobilantenner
more_vert
close
close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Ingen virksomheder gider teste elendige mobilantenner

Illustration: Aalborg Universitet

Energistyrelsen har forgæves eftersøgt nogen, der vil undersøge antennekvaliteten på 25 nye modeller af mobiltelefoner og 5 tablets, oplyser styrelsen til Berlingske Business’ blog ‘Bizzen’.

Efter at undersøgelser for Energistyrelsen i 2012 og 2013 viste, at antennerne på de mest brugte smartphones i Danmark var af chokerende ringe kvalitet, ville styrelsen sammen med kollegaer i de andre nordiske lande have foretaget nye og større undersøgelser.

Læs også: EU-mærkning af elendige mobilantenner strandet

Da disse undersøgelser skal være væsentligt mere omfattende end de tidligere undersøgelser, måtte styrelsen sende opgaven i udbud frem for at udbyde den til Aalborg Universitet, som det har været tilfældet de tidligere år, har styrelsen tidligere oplyst til Ingeniøren. Det er dette udbud, der nu er strandet, uden at nogen har budt på opgaven.

»Vi er nu i gang med at analysere årsagen til, at der ikke kom nogen bud, og ikke mindst, hvad der eventuelt skal til for at justere i opgavebeskrivelsen,« skriver Energistyrelsens pressechef, Ture Falbe-Hansen, i en mail til bloggen.

Læs også: Ny undersøgelse: Antenner i smartphones er gået fra dårlige til chokerende ringe

Undersøgelserne skulle indeholde test af antennernes kvalitet til hhv. samtale- og databrug. Testene skulle derfor indeholde undersøgelser ved såvel forskellige frekvensbånd som forskellige antenneteknologier (2G, 3G og 4G). Herudover krævede testen to forskellige forsøgsopstillinger, da antennerne skulle testes, både når de lå i håndfladen, og når de blev holdt op til øret.

Testen skulle være udført i løbet af foråret til en maksimumpris på lige under én mio. kr.

I stedet for denne overvågning af vores brug, så kunne man kræve operatørernes logning af telefonernes egenskaber. De holder skam øje med hvordan deres netværk og telefonerne fungerer, så de kan optimere, eller presse prisen. Med så meget data, må man kunne se forskelle mellem de forskellige modeller.
Det sker også, at de laver mere kontrollerede tests.

  • 4
  • 4

30 enheder, to anvendelser (tale og data) i to forskellige forsøgsopstillinger - alt sammen skal analyseres og dokumenteres, og det forventes at det kunne klares for 1 million kr.? Det lyder umiddelbart for billigt.

  • 4
  • 0