Ingen forståelse for vindenergien i USA.
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
By signing up, you agree to our Terms & Conditions and agree that Teknologiens Mediehus and the IDA Group may occasionally contact you regarding events, analyzes, news, offers, etc. by telephone, SMS and email. Newsletters and emails from Teknologiens Mediehus may contain marketing from marketing partners.

Ingen forståelse for vindenergien i USA.

(Uddrag)
De amerikanske statstilskud til udnyttelse af alternativ energi, som var medvirkende til at oparbejde den danske eksport af vindmøller til USA skæres kraftigt ned.Senatet behandler for tiden et lovforslag som vil sætte den såkaldte tax-credit ned til 15
pct i år og 10 pct næste år.Denne ændring af loven har oprørt hele branchen, som venter at mange mindre firmaer vil blive hårdt ramt.

Paul Gipe fra den amerikanske vindenergi sammenslutning, American Wind Energy Association siger, at ingen havde forudset det boom inden for den kommercielle vindmølleindustri som opstod i kølvandet på loven om tax-credits.Derfor vil de nye
skatteregler skade branchen.
Den californiske energikommission har udgivet sin første rapport om vindmøllers ydeevne.Den fortæller bl.a., at de danske vindmøller i Californien er mere driftsikre end de amerikanske.
Paul Gipe er fuld af ros til de danske vindmøller, men advarer, de danske producenter mod at lade sig lulle i søvn.Amerikanske producenter er ved at komme med i produktionen, men de danske møller er fortsat de bedste.