Ingen fordele ved biometripas

Peter Schaar, en ledende embedsmand fra den tyske pendant til Datatilsynet Bundesbeauftragten für den Datenschutz, mener ifølge flere tyske medier, at der ikke er nogen sikkerhedsgevinst ved at indføre biometriske data på chip i pas.

Forklaringen er ifølge Peter Schaar, at selvom man dermed kan fastslå en persons identitet, er der ingen sikkerhed mod, at den pågældende person ikke vil begå en forbrydelse.

EU-Kommissionen vil inden udgangen af 2004 fremlægge et forslag, som skal gøre det obligatorisk for EU-medlemslande at inkludere biometriske data i en chip i pas. Ifølge Der Spiegel har Peter Schaar betænkeligheder ved EU-kommissionens arbejde.

Det er nødvendigheden af at lagre de biometriske persondata i centrale databaser, som kan skabe muligheder for misbrug af personinformationer, mener han.

Et flertal i den tyske Forbundsdag har allerede afslået en sådan central database. Herhjemme har Justitsminister Lene Espersen ifølge Ritzau Bureau planer om at indføre nye chip-pas, men afviser samtidig behovet for at oprette en særlig centtal database med oplysningerne.