Ing.dk-læsere: Staten skal eje teleinfrastrukturen

Hvad bør vi som borgere kunne forvente på teleområdet, og hvordan kan man politisk sikre, at vi får det?

Ifølge Michael Coene skal politikerne primært beskytte forbrugerne mod 'marketingfiduser'. Per Wirstad mener, at grunden til, at danskerne hører til blandt verdens rigeste og mest veluddannede, er, at danske politikere har forstået, at informationer skal være så frit tilgængelige som muligt. Han foreslår, at især lærebøger lægges frit tilgængelige på nettet, og at alle elever over f.eks. ti år får en gratis PC med internetadgang.

Hvilken teleinfrastruktur vil være bedst for Danmark i fremtiden, og hvordan når vi dertil?

Thomas Hansen og Gert Mandrup mener, at staten burde eje og drive teleinfrastrukturen, som den ejer og driver motorvejene. Jan Petersen mener dog, at staten skal eje teleinfrastrukturen, men udlicitere den til private.

Hvilke vilkår skal der være for teleoperatørerne?

Vær skrap, siger Michael Coene, der mener, at den eneste grund til, at mobilselskaberne er ved at udvikle en fælles mobiloplader, er, at de udmærket er klar over, at EU ellers vil gøre det for dem. Jan Petersen mener, at frekvenslicenserne bør være i udbud, lige som alt andet, men at politikerne ikke skal 'røvrende' teleoperatørerne. Gert Mandrup mener, at operatørerne skal have licenserne gratis, fordi omkostningerne bliver videreført til borgerne.