Ing.dk er under ombygning

24. marts kl. 12:55
Ing.dk er under ombygning
Vores It- og Udviklingsafdeling har en travl weekend: Fra venstre er det Mette Vindfeld Rosendahl, Lauge Dag Djuraas, Magnus Månestjerne, Alex Schou Jensen, Simon Nørby Knudsen, Lars Emil Christensen og Anders Reinbothe. Illustration: Mette Munk.
Henover weekenden er alt vores indhold åbent, men man kan ikke logge ind og debattere. Vi er tilbage mandag med nyt udseende.
Artiklen er ældre end 30 dage

Kære læser

Frem til mandag formiddag ombygger vi ing.dk til et nyt design.

Henover weekenden er alt vores indhold på sitet åbent.

Der udkommer ikke nye udgivelser før mandag formiddag, og det er ikke muligt at logge ind og debattere.

Hvad sker der mandag formiddag?

Ing.dk kommer til at se lidt anderledes ud, end det plejer. Vi giver sitet en ordentlig overhaling for at kunne servere vores journalistik så klart og flot som muligt og vigtigst af alt - for at give dig en bedre læseoplevelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Måske åbner du ing.dks nyhedsbrev dagligt på din arbejdscomputer, eller måske læser du på mobilen, mens du pendler til jobbet.

Vi oplever, at flere og flere åbner både nyhedsbreve, artikler og forside fra mobiltelefoner, og derfor vil vi med det nye design optimere sitet bedre til både små og store skærme.

I det nye enklere design er der plads til flere historier og et bedre og mere levende miks af både hurtige nyheder, analyser, aktuelle fokus, debat og nyere formater som vores podcast og briefing.

Hvad er den tekniske ændring på ing.dk?

Teknisk set handler ændringen om, at ing.dk længe har kørt på en ældre Drupal 7-platform, der udfases inden længe.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Gennem årene er Teknologiens Mediehus knopskudt med nye medier til forskellige målgrupper inden for IT og ingeniørvidenskab. Hvert nyt initiativ har levet i sit eget økosystem med egen artikeldatabase og eget design.

Foråret 2022 blev Version2 og Ingeniørens PRO-medier samlet i Drupal 9, og det er dette CMS ing.dk lanceres i mandag formiddag. Det betyder, vi fremover kun skal vedligeholde og udvikle et indholdssystem.

Login og abonnement vil fungere som sædvanligt.

Bliver debatten trådet?

Mange trofaste læsere har længe efterspurgt mulighed for flerstrengede debatter, så nye vinkler i en aktuel debattråd ikke kommer til at afspore en igangværende debat.

Det bliver en realitet fra mandag, så det er muligt at holde forskellige diskussioner under samme historier i hver deres spor. Foretrækker du den gamle model, hvor debatindlæggene følger en lang tråd, kan du fortsat vælge via debatindstillingerne.

Hvad sker der med 'thumbs down'?

En del af jer tog i efteråret imod vores opfordring om at tjekke vores nye debatopsætning ud, da den blev udrullet på ing.dk.

Det kom der mange gode tilbagemeldinger ud af, og særligt et forhold kom til debat: Nemlig spørgsmålet om ‘thumbs down’, som vi på det tidspunkt havde fjernet.

Det var mange utilfredse med og argumentet om, at det er jeres instrument til hurtigt at vurdere lødigheden af et indlæg som en form for 'fagfællebedømmelse', tog vi til os.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Derfor er den nedadvendte tommelfinger fortsat i debatten. Vi vil opfordre til, at I bruger den med omtanke.

Er der ændringer i debatten?

I det nye design får kommentarer ikke en titel.

Ønsker man en titel på sit indlæg, kan man i stedet fremhæve første linje i sin kommentar ved at gøre den fed.

Hvor er sektionerne?

På det nye ing.dk finder du ingen sektioner, men bare rolig.

Du har fortsat rig mulighed for nemt at finde artikler inden for de områder, der interesserer dig mest.

I det nye design kan du finde flere forskellige artikelsamlinger, der styres via såkaldte tags. Derfor kan du både finde artikelsamlinger, der følger vores gamle sektioner som f.eks. energi, biotek og transport, og du kan finde mere specialiserede artikelsamlinger som fx. vindmøller, genteknologi og el-biler, hvis du ønsker at dykke ned i en særlig gren af et fagområde.

Du kan finde de aktuelle emner øverst på sitet.

Bliver læseoplevelsen bedre?

I vores nye design vil du opleve en del mere whitespace, end du er vant til.

Det er valgt for at give en mere rolig læseoplevelse uden at blive forstyrret af en masse indhold i artiklernes margener.

Også bredden af tekst-kolonnen er valgt for at give den bedst mulige læseoplevelse.

Karaktertallet per linje - også kaldet 'measure' - er på 65-80, som ifølge forskellige undersøgelser skulle være optimal for læsningen.

Hvordan sikrer vi dit privatliv?

Med det nye design på ing.dk går vi i luften med et nyt bannersystem til visning af annoncer og andet kommercielt indhold.

I Teknologiens Mediehus har vi besluttet, at der skal være transparens i forhold til, hvordan vi møder vores læsere. Vi vil afvikle brugen af 3. parts data i alt, hvor det overhovedet er muligt, når vores sites i praksis skal fungere.

Det koster penge at producere journalistisk indhold af høj kvalitet. Derfor er det at drive private medier også en forretning med flere forretningsben.

Med de mange professionelle læsere, vi har på Ing.dk, er der heldigvis en stor interesse hos mange virksomheder for at møde netop jer. Det vil vi gerne sikre, at de kan, uden I bliver 'forfulgt' af annoncerne, når I bevæger jer videre rundt på nettet.

Vi bruger ikke programmatisk annoncering, og vi holder os, også når det angår kommercielt indhold, til områder, der er relevante for kernelæseren på ing.dk

Med den nye platform kan vi målrette bannere baseret på førstepartsdata - altså oplysninger, du som bruger har givet os og selv kan redigere i eller fjerne igen på din profil.

Hvis vi ikke har data på dig, viser vi dig i stedet bannere kontekstuelt.

Vi måler vores bannere via vores egne servere, og dine data deles derfor ikke med tredjepart.

De oplysninger, du deler med os, er naturligvis ikke viden, vi giver videre. Vi bruger dem til at vise dig de artikler, jobmuligheder, events, whitepapers osv., der er mest relevante for dig.

Jo mere vi ved, jo bedre kan vi sikre, at du ikke møder ting, der ikke er relevante.

Skiftet mod bedre sikring af privatlivet på nettet er en lang process, og heller ikke vi er i mål endnu.

Men med det nye system har vi taget et væsentligt skridt, som vi håber, I vil tage vel imod på mandag.

Vi er som altid åbne for jeres feedback og kommentarer.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger