ING BAGSIDEN: Den opfindelse venter vi på ...

Illustration: MI Grafik

Ingeniørens printede bagside er en populær og traditionsrig kending. Nu får vores mange onlinebrugere også glæde af Lynch og hans filosofisk-humoristisk-tekniske tilgang til verden. Følg desuden Ingeniørens Backsite på Facebook, hvor der sker mere end både her og i avisen (red.)

En repræsentant for den seje årgang 1940 savner en dims.

Det bør først nævnes, at han i sin tid har været til vælgermøde mellem f,eks, Aksel Larsen og Hilmar Baunsgård, at han blev færdig som kemiingeniør som 23-årig (i øvrigt sammen med Lone Dybkjær) og efterfølgende viste sig omstillingsparat ved at rejse til Aalborg (med det gode skib Jens Bang!), hvor han først var ansat på Dansk Andels Cementfabrik, men i 1969 kom til det ret nyoprettede ingeniørakademi og senere AAU.

Så er det på plads. Hans brev fortsætter:

”Da jeg kom til akademiet, skulle jeg over i pensionskassen DIP og var til en lægeundersøgelse, hvor man meget hurtigt fandt ud af, at MANDEN KAN JO IKKE HØRE!

Det vidste jeg da godt, for det har jeg aldrig kunnet!

Men når jeg altid var en af de tre bedste i skolen og oven i købet fik flidspræmie, så var der jo ingen grund til at gøre mere ved det!

Jeg fik høreapparater og har dem stadig. Rent teknisk er mit høretab på højre øre ca. 60 dB og på venstre ca. 80 dB. Så du kan forstå, at der er ikke meget tilbage. Men jeg har fungeret bedre, end jeg havde regnet med.

Hvor vil jeg hen med alt det her? Verden har udviklet sig dramatisk, og ikke til det bedre, de sidste år. Terror, hungersnød, diktaturer og manglende solidaritet. Så det basker!

Jeg har i mange år gået med en idé, som jeg godt ved er utopi. Men det er en dims, som der er et enormt marked for.

Man kan få apparater, der kan få folk til at høre, hvad der bliver sagt. Jeg savner en dims, der kan få folk til at høre EFTER, hvad der bliver sagt!

Forsat god dag

Med venlig hilsen

Jens Kr. Jehrbo Jensen

– – –

Tak for efterlysningen – netop sådan en dims ville jeg også gerne eje! Men desværre ville opfinderen med stor sandsynlighed blive jaget ud af byen af rasende borgere.

For hvem ønsker at slippe sine egne forudfattede meninger og fordomme – bare for at høre på mine? /Lynch

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

I form af såkaldte algoritmer?

Men OK, man kan vel sige at dimsen bare undertrykker den information som får lytteren til at høre på, som JEG synes er forkert eller uvæsentlig. Høreapparater er jo i dag digitale, så dimsen er noget som JEG skal have, hvor jeg først vælger den "cookie" som passer til den tiltænkte "zombie"!

Jeg tror at jeg cykler over til Widex i morgen tidlig, det ligger ikke så langt her fra, men dog langt nok til at jeg ikke generes af deres kraftcenter - vindmøllen!

John Larsson

  • 1
  • 1
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten