ING BAGSIDEN: Netbankhukommelseskunst – tjek lige 45 tegn ...

Illustration: MI Grafik

Ingeniørens printede bagside er en populær og traditionsrig kending. Nu får vores mange onlinebrugere også glæde af Lynch og hans filosofisk-humoristisk-tekniske tilgang til verden. Følg desuden Ingeniørens Backsite på Facebook, hvor der sker mere end både her og i avisen (red.)

Hej Lynch.

Da jeg forleden skulle underskrive en aftale vedrørende et nyt Mastercard i netbank, blev jeg mødt af en udfordring, nemlig at skulle memorere en ca. 45 bogstavs dokumentnøgle – og kontrollere at den samme nøgle fremgår af senere skærmbillede:

Illustration: privatfoto

Der stilles godt nok store krav til os brugere af netbank. Jeg må indrømme, at jeg nøjedes med at tjekke de første og sidste bogstaver i nøglen, men jeg spekulerer da på, hvordan jeg mon er stillet, hvis det viser sig, at der var afvigelse på f.eks. det 13 bogstav. Har jeg så skrevet under på noget helt andet?

Den imponerende dokumentnøgle ser overbevisende præcis og entydig ud, men kunne banken ikke have valgt en, der i praksis lader sig kontrollere?

Med venlig hilsen

Morten Laursen

– – –

Ja, den computernørd, der har sat maskinen til at generere den kode, skulle skamme sig. Men faktisk så jeg for nylig i et dagblad et krav om ‘hukommelseskunst’ på ca. 100 underlige tegn og gerninger. Det drejede sig om en fejl i et debatindlæg, hvis rigtige udgave kan læses på den angivne adresse. Hvor mange orkede mon det?

I avisen kan man bringe en forkortet url (f.eks. via tjenesten llk.dk), men hos netbanken er man desværre nødt til at tænke sig om .../Lynch