ING BAGSIDEN: Enlig gedde anno 1949 ...

Illustration: MI Grafik

Ingeniørens printede bagside er en populær og traditionsrig kending. Nu får vores mange onlinebrugere også glæde af Lynch og hans filosofisk-humoristisk-tekniske tilgang til verden. Følg desuden Ingeniørens Backsite på Facebook, hvor der sker mere end både her og i avisen (red.)

Man finder ikke ret mange lystfiskerhistorier, når man bladrer i de gamle ingeniørtidsskrifter via avisaarkivet på ‘ing.dk’. Men da min gode kollega Lene Wessel for nylig skulle ‘researche’ baggrund til historien om den nyligt åbnede permanente udstilling ‘Aarhus fortæller’ i Den gamle By, landede hun på noget, der lignede.

Læs også: Nyt i 'Den Gamle By': Da Aarhus fik vokseværk

Det drejer sig om et referat af M-gruppens studietur til Aarhus i september 1949, som blev bragt næsten tre måneder senere i Ingeniøren den 9. december (I kan læse historien her: llk.dk/rtavig).

Under ledelse af M-gruppens formand, professor J.L. Mansa, besøgte delegationen en lang række virksomheder i byen, herunder Sabroe, hvor de bl.a. blev vist rundt af direktør O. Kramhøft, som optræder på billedet herunder.

Artiklen fortsætter under illustration

Illustration: Ingeniøren 1949
Illustration: MI Grafik

Referatet er skrevet af en begejstret deltager i turen, civilingeniør Poul Rump, der også fik smuglet en lystfiskerhistorie ind i det ærværdige publikation, som det ses af billedteksten herover. Mere hører man ikke til den gedde.

Det fremgår i øvrigt, at gruppen ikke nåede et planlagt besøg i Den Gamle By, men vi andre kan heldigvis nå det endnu. /Lynch