ING BAGSIDEN: Enlig gedde anno 1949 ...
more_vert
close
close

Vores nyhedsbreve

close
Når du tilmelder dig nyhedsbrevet, accepterer du både vores brugerbetingelser og at Mediehuset Ingeniøren og IDA group ind i mellem kontakter dig angående events, analyser, nyheder, tilbud etc. via telefon, SMS og e-mail. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

ING BAGSIDEN: Enlig gedde anno 1949 ...

Her får du ugens uundværlige lystfiskerhistorie

Ingeniørens printede bagside er en populær og traditionsrig kending. Nu får vores mange onlinebrugere også glæde af Lynch og hans filosofisk-humoristisk-tekniske tilgang til verden. Følg desuden Ingeniørens Backsite på Facebook, hvor der sker mere end både her og i avisen (red.)

Man finder ikke ret mange lystfiskerhistorier, når man bladrer i de gamle ingeniørtidsskrifter via avisaarkivet på ‘ing.dk’. Men da min gode kollega Lene Wessel for nylig skulle ‘researche’ baggrund til historien om den nyligt åbnede permanente udstilling ‘Aarhus fortæller’ i Den gamle By, landede hun på noget, der lignede.

Læs også: Nyt i 'Den Gamle By': Da Aarhus fik vokseværk

Det drejer sig om et referat af M-gruppens studietur til Aarhus i september 1949, som blev bragt næsten tre måneder senere i Ingeniøren den 9. december (I kan læse historien her: llk.dk/rtavig).

Under ledelse af M-gruppens formand, professor J.L. Mansa, besøgte delegationen en lang række virksomheder i byen, herunder Sabroe, hvor de bl.a. blev vist rundt af direktør O. Kramhøft, som optræder på billedet herunder.

Artiklen fortsætter under illustration

Referatet er skrevet af en begejstret deltager i turen, civilingeniør Poul Rump, der også fik smuglet en lystfiskerhistorie ind i det ærværdige publikation, som det ses af billedteksten herover. Mere hører man ikke til den gedde.

Det fremgår i øvrigt, at gruppen ikke nåede et planlagt besøg i Den Gamle By, men vi andre kan heldigvis nå det endnu. /Lynch

Kommentarer (0)