ING BAGSIDEN: Breaking – Jordkloden udvider sig cirka 20 mm pr. år

Illustration: MI grafik

Min opsats om ‘fladjordsgruppen’ vakte passende opsigt på både fjæsbogen og her på ‘ing.dk’, hvor vi nu udkommer i illustreret udgave.

Som Knud Henrik Strømming skrev på Ingeniørens Backsite: ”Mit yndlingsmotto: – Følg dem der søger sandheden, sky dem der har fundet den!”

Katrine Frellsen indlagde samme sted et link til det viste billede af et rektangulært verdenskort med en indtegnet sejlrute fra Japan til Hawaii med bemærkningen: ”Og det kan let udvikle dig derfra. :D”

Efterfølgende (20 maj) bragte bt.dk i øvrigt en historie om en 52-årig snedker og psykoterapeut, Ole Lochmann, hvis liv ændrede sig for to år siden. Nu er han ikke i tvivl om, at jorden er flad.

”Konspirationen, om at Jorden er flad, bygger på en anden konspiration, som handler om, at vi ikke har været på månen”, forklarer han mikrofonholderjournalisten fra BT. Ole Lochmann havde tydeligvis funder den konspirationsteori, han nu ville holde sig til, efter at have studeret både Kennedy-mordet og de hvide striber på himlen, fremgik det af historien (som I overhovedet ikke behøver at læse).

Vi forlader hermed de kugleskøre tilhængere af jordklodens fladhed og overlader dem til deres helt egen sandhed. Dog bør I forinden ikke snyde jer selv for at høre Peter Sellers interview om emnet, som Marcel Buttrup anbefaler varmt:

”Mr Fuller, what happens if you keep on walking in a straigt line?”

The secretary of ‘The International Flath Earth ass’: ”... every year thousands of people is reported missing from home and disappear without a trace! I tell you: They have simply walked out the edge of the world! Could anything be more obvious?

Nej vel? Hør optagelsen her.

Men heldigvis er der en anden sensationel teori om jordkloden, vi bør kaste os over i stedet, skriver Glenn Møller-Holst (som i øvrigt mener, at jorden er næsten flad – hele vejen rundt!).

Han gør således opmærksom på, at der for kort tid siden siden dukkede en video op på Youtube med titlen The Expanding Earth, Why is Our Planet Getting Bigger?

Her fortæller en Dr. James Maxlow fra Melbourne i Australien i et mere end timelangt foredrag, hvorfor han er fortaler for den teori, at vores runde(!) jordklode må have udvidet sig over de mange mange millioner år, den har eksisteret.

Hans udgangspunkt for teorien beror på, at klodens kontinenter ser ud til at passe sammen med hinanden på en meget mindre klode som et kugleformet puslespil.

Maxlow har selv beregnet, at jordens radius forøges med 22 mm/år og han hævder, at nye målinger viser, at det drejer sig 18 mm/år.

Men ca. 20 mm/år løber jo op over årmillionerne. Maxlow har ganske vist ingen forklaring på, hvorfra stoffet til udvidelsen kommer, men anser det for en kendsgerning, at jordens masse vokser.

Ifølge Wikipedia strides tre hypoteser om forklaringen på den ekspanderende jordklode.

Den ene går på, at jordens masse er forblevet konstant, men at gravitationens træk i overfladen er mindsket over tid, og kloden derfor vokser.

Så mangler vi bare en forklaring på dét fænomen. De to øvrige hypoteser forudsætter, som Maxlows, at massen vokser, men uden en forklaring på, hvorfra den masse stammer.

Nå, jeg tror, vi lader den klode hænge her ... /Lynch

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Hvis man beskriver tegn på at Jorden skulle udvide sig, behøver man vel ikke også at kunne anvise årsagen, det første kunne da være interessant nok i sig selv. At Lynch uden videre kan afskrive enhver sandsynlighed af beskrivelsen synes at tyde på en vis opblæsthed fra hans side, og altså en opblæsthed hvis natur vel er lige så uforklarlig som den udvidende Jord, men måske endnu mere tydelig og reel. Stof har ofte en varierende massefylde ift tryk og temp og at Solen vil udvide sig betragteligt inden den brænder ud er både forstået og forklaret. Liv er en anden formentlig universel og helt almindelig "tilstandsform" som også har denne iboende vækstegenskab. Er det virkelig helt utænkeligt at Jorden skulle udvide sig i takt med sin afkøling eller aftagende indre massecirkulation, eller (indsæt selv noget), - er Jorden simpelthen en rumblomst? :)

  • 2
  • 5

Det forklarer jo hvorfor Larsen C er ved at brække af. Overfladen på Jorden bliver så 6cm større hvert år, så der må komme nogle sprækker.

  • 4
  • 2

Og det man ser når man ser sådan et (dem om natten, på himmelen) er vel et lillebitte bidrag til "Jordens udvidelse", uanset om den sten der kommer fra rummet brænder op i atmosfæren eller noget af den havner på jorden. Selvom det gennemsnitlige bidrag til jordens radius skulle være en brøkdel af en millimeter pr. år ,( f.eks. en tiendedel, en angivelse jeg læste for nylig), avil dette akkumuleres til flere hundrede kilometer på 4,5 milliarder år.

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten