Industrien er i fuld gang med at koordinere produktionen af corona-produkter

Plus5. april 2020 kl. 12:006
Industrien er i fuld gang med at koordinere produktionen af corona-produkter
De danske plastvirksomheder har især været klar til at producere visirer, beholdere til håndsprit og nyseskærme, fortæller brancheforeningen Plastindustrien. Illustration: Prusa Research.
Hvad enten det er samfundssind, nødberedskab eller udsigten til arbejdsopgaver i en krisetid, så har industrien meldt sig på banen med tilbud om at udvide og omstille produktionen til de produkter, som der akut er behov for.
Artiklen er ældre end 30 dage

Historier om virksomheder, der vil producere alt fra håndsprit, visirer og ansigtsmasker til respiratorer og 3D-printet reservedele, har allerede floreret på nyhedssiderne, ikke mindst her på ing.dk.

Men hvordan sikrer vi, at der ikke er fem virksomheder, der alle gå i gang med at producere det samme, hvis det er noget helt andet der er brug for? Mie Rasbech, der er sundhedspolitiks chef hos DI, fortæller, at man hos DI er i gang på tredje uge.

Gratis adgang i 30 dage

Tegn et gratis prøveabonnement og få adgang til alt PLUS-indhold på Ing.dk, Version2 og Radar, helt uden binding eller betalingsoplysninger.

Alternativt kan du købe et abonnement
remove_circle
Har du allerede et PLUS-abonnement eller klip?
close

Velkommen til PLUS

Da du er ved at tilmelde dig en gratis prøve beder vi dig hjælpe os med at gøre vores indhold mere relevant for dig, ved at vælge et eller flere emner der interesserer dig.

Vælg mindst et emne *
Du skal vælge en adgangskode til når du fremover skal logge ind på din brugerkonto.
visibility
Dit medlemskab giver adgang
Som medlem af IDA har du gratis adgang til PLUS-indhold, som en del af dit medlemskab. Fortsæt med MitIDA for at aktivere din adgang til indholdet.
Oplever du problemer med login, så skriv til os på websupport@ing.dk
Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til Ing.dk, Version2 og Radar
Fuld digital adgang til PLUS-indhold på Ing.dk, Version2 og Radar, tilgængeligt på din computer, tablet og mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Det seneste nye fra branchen, leveret til din indbakke.
Adgang til andre medier
Hver måned får du 6 klip, som kan bruges til permanent at låse op for indhold på vores andre medier.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre kloge læsere.
6 kommentarer.  Hop til debatten

Fortsæt din læsning

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
6
6. april 2020 kl. 00:28

En stor ros til Finland som ikke har 'kapitaliseret' fredsdividenden totalt. Og så skal vi selvfølgelig hjælpe vores nordiske brødrefolk hvor vi kan. Dette er en situation hvor man om noget må læne sig op ad Mærsk's motto. .. rettidig omhu !. ( se på Færøerne; de gjorde det!!) Jeg tror generelt at man hos diverse "styrelser" skal lære at sige "Vi har brug for hjælp; kvalificeret hjælp", i tide, frem for at agere som jeg alene vide. Jeg er overbevist om at det danske samfund og den danske industri hellere end gerne vil hjælpe. . . hvis det kan gøres rigtigt...og der skal man hos NOST huske at henvende sig til HELE samfundet. At vi i dette tilfælde har at gøre med en situation hvor der kan gå 3 uger fra "smitte" til "sygdommen er i udbrud" gør det så sandelig IKKE nemmere at vælge den rigtige løsning så derfor er "Rettidig Omhu" endnu vigtigere (servoteknisk er 3 ugers "delay" et helvede!). Den holdning med at "lige se situationen an" har de prøvet i USA og England, og den har vist ikke haft særlig stor succes. Men selvfølgelig. . når der kommer et tankskib med 30.000 tons sprit (til E-10 benzin-tilsætning), så er det ligesom at de hektoliter som Carlsberg kan levere bliver småting. Så er det en fornøjelse at de forskellige myndigheder kan finde ud af at samarbejde. ( det kunne være at vi skulle forelå det til Sverige).

5
5. april 2020 kl. 23:28

Nyt fra Norge

– Så venter vi at det kan bli knapphet på en rekke plast-komponenter. Testpinner til å samle prøver, plastflater med mikrobrønner, rør, enzymbuffere og 3D-printere

https://www.tu.no/artikler/helsedirektoratet-ber-om-hastehjelp-fra-industrien-for-a-fjerne-flaskehalser-for-koronatester-br/489429

Korte frister Mottakerne av e-posten med spørreskjemaet har svarfrist mandag klokka 12. I e-posten skriver Helsedirektoratet at listen over mottakere neppe er komplett, og ber om hjelp til å nå flere. Du kan lese e-posten her og ta en kikk på spørreskjemaet her.

– Vi har hatt kort tid på oss, og vi ønsker at så mange som mulig skal få anledning til å melde fra om de har noe å bidra med, sier Bovim.

OK - Norge søger også deres industris hjaelp. Har vi overskud af noget af det Norge mangler... Taenker på 3D printere... Hvad mangler de at få printet..?

4
5. april 2020 kl. 22:29

2. bølge
Tænker at det vil være den berømte rettidige omhu, at indkøbe og få (dansk) produceret til (sterilt) lager af diverse relevante beskyttelses- og testudstyr, så der er rigeligt til 2. bølge uden at samfundet skal sættes i stå igen til efteråret.

Naturligvis :-) har Mærsk sørget for det, hvis der bliver en anden bølge - det er jo bare noget man spekulerer i, da man tror virussen får dårligere vilkår, som andre coronavirusser, når det bliver varmere. Men det ser det nu ikke meget ud til. De tyske verdensberømte specialister i den slags , bl. a. professor Drosten tror ikke der bliver meget lettelse henover sommeren på g.r .a varmen. Det er vist bare noget man siger herhjemme for at folk ikke skal blive for pessimistiske.....

    • der kommer løbende 24 forsendelser de næste måneder, som du jo kunne se hvis du læste linket jeg gav. Her står bl. a.

"Fakta Søndag 5. april kommer første sending med flyver fra Kina til Kastrup med 100.000 visirer, 30.000 beskyttelsesdragter og 20 respiratorer. Onsdag 8. april lander verdens største cargofly med en last med yderligere 1.000.000 masker og 170.000 beskyttelsesdragter. Der er indgået aftale om 24 yderligere sendinger over de næste måneder fra Mærsk med værnemidler."

Hvad der sker ud over de næste par månede er vist meget uvist. Det er derimod helt vist at Mærsk vil træde ikarakter igen hvis der sker noget som kunne gøre det rettidigt at lave noget for at værne mod en anden bølge....De har jo tyngde og vægt blandt verdens leverandører og politikere. Når de stiller logistikken, indkøb osv. på gloende pæle sker der noget - straks!

3
5. april 2020 kl. 21:03

Tror vi bør gøre som Finland

Lagren finns på hemlig ort och det är inte tillåtet att komma dit, men myndigheternas egna bilder visar enorma välfyllda hallar.

  • Det handlar om miljontals operationsmunskydd och hundratusentals andningsskydd som vi kan använda på fältet, säger Aino-Kaisa Pekonen, social- och hälsovårdsminister, i SVT Agenda.

https://www.svt.se/nyheter/hemliga-finska-beredskapslager-oppnas

Opbygge et lager og forberede produktions muligheder. Vi bør nok også se på andre ulykkes områder - Sverige oplevede store braende...

2
5. april 2020 kl. 20:43

Tænker at det vil være den berømte rettidige omhu, at indkøbe og få (dansk) produceret til (sterilt) lager af diverse relevante beskyttelses- og testudstyr, så der er rigeligt til 2. bølge uden at samfundet skal sættes i stå igen til efteråret.

1
5. april 2020 kl. 20:28

Så lige at Mærsk med sine forbindelser i Asien (?) nu organiserer store flyladninger med udstyr - respiratorer, beskyttelsesmasker og -dragter. Det er da betænksomt og viser jo noget om denne kernedanske virksomheds samfundsengagement. De kalder den luftbro som organiseres for Mærsk Bridge.