Industri sætter sig solidt i toppen

De tunge drenge gør det godt i år. Danfoss, Lego og Grundfos indtager henholdsvis plads nummer 2, 3 og 4 på den samlede imageliste.

Derved lykkes det ikke Lego at holde fast i den 1.-plads, som Billund-virksomheden ellers tilkæmpede sig sidste år.

Industrien er stærkt repræsenteret i profilanalysen, og i år er der kommet en ekstra virksomhed om bord. Ny i analysen er nemlig Kamstrup, og med en 67.-plads får den Skanderborg-baserede producent af elektroniske måleinstrumenter en fin debut.

Største stigning i branchen høster aktuatorvirksomheden Linak, der kravler 17 pladser op ad listen til en 53.-plads hjulpet på vej af bedre vurderinger på bl.a. parametrene Kommunikation og synlighed, Ansvarlighed over for omgivelser og miljøog Virksomhedskultur. Internt i branchen avancerer Linak dermed fra nummer 13 til 8.

Tendensen genfindes hos de ingeniørstuderende, bare i større målestok. Her springer Linak fra 103.-pladsen helt op til en 40.-plads.

LM Glasfiber må til gengæld inkassere industribranchens største degradering, for ingeniørerne lader vingeproducenten falde 27 pladser fra nummer 75 til 102. Her er det især parametrene Ansvarlighed, Løn og goder samt Udvikling og nytænkning, der trækker virksomheden ned.