Indien får verdens første CO2-neutrale lufthavn

Den indiske Cochin-lufthavn skal som den første i verden udelukkende drives på solenergi, og det vil i løbet af de næste 25 år spare verden for 300.000 ton CO2.

Solcelleanlæggets 46.150 paneler spreder sig ud over 45 hektar ved siden af Cochin-lufthavnens lagerbygning. De har en samlet effekt på 12 MW, og hvis der skulle være et overskud af strøm, bliver det sendt ind i det lokale net, skriver The Economic Times.

Ud over det enorme solcelleanlæg valgte Cochin-lufthavnen i 2013 at installere solceller på terminalernes tage. Den kombinerede energiproduktion fra alle lufthavnens solceller er 50.000-60.000 kWh pr. dag. Ifølge en pressemeddelelse gør det lufthavnen i stand til at være CO2-neutral. Og projektet skal tjene som eksempel for resten af verden, fortæller Shri. V. J. Kurian i pressemeddelelsen.

»Vi har et forbrug på 48.000 kWh om dagen. Hvis vi kan producere det samme antal kWh om dagen og samtidig være med i en udvikling mod en infrastruktur, der kører på grøn og vedvarende energi, vil det sende en besked til resten verden. Nu er dette blevet verdens første lufthavn, som udelukkende kører på solenergi. Faktisk producerer vi også nogle få megawatt energi ekstra, som bidrager til statens net,« forklarer han.

Emner : Solceller
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Nu er dette blevet verdens første lufthavn, som udelukkende kører på solenergi.

Eftersom de ikke har batterier, men låner fra nettet:

http://cial.aero/Pressroom/newsdetails.asp...

... er det jo forkert.

Ikke at der er noget i vejen med solceller i Indien, det er sikkert en fin idé, og man skal nok alligevel have en vis afstand til anden bebyggelse i forbindelse med en lufthavn på grund af støj så pladsen er sikkert fint brugt på solceller.

  • 0
  • 0

Hvad et det forskellen er på at lagre strømmen i et batteri og på at låne den ud til du skal bruge den selv ?

At udlåne overskudsenergi til nettet, fremfor at proppe den i lokale batterier el.lign. er vel på det lange sigt det mest energivenlige(?)

Ja, nu griner i, men hvorfor ikke tilstræbe et scenarie, hvor den del af jorden, som til given tid er mest facet mod Solen producerer (til) Jordens energiforbrug.

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten