Imperial College: Lockdown redder hundredtusindvis af liv i Storbritannien
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Imperial College: Lockdown redder hundredtusindvis af liv i Storbritannien

Illustration: Lasse Gorm Jensen

Det er usandsynligt, at flere end 20.000 mennesker i Storbritannien skal dø af covid-19, efter at landet er kommet under lockdown. Det estimerer Neil Ferguson, der er professor og epidemiolog ved Imperial College London i en ny rapport.

I en tidligere rapport beskrev han, hvordan ingen tiltag ville føre til, at omkring 510.000 mennesker i Storbritannien ville dø af sygdommen.

De britiske skoler er lukket, folk skal holde afstand til hinanden, offentlige arrangementer er aflyst, og hvis man oplever symptomer på covid-19, skal man isolere sig selv i syv dage. Det er tiltagene, der ifølge Neil Ferguson har reduceret antallet af fremtidige døde britere markant, og de ligner de danske tiltag, som også er beskrevet i den nyeste rapport.

Professoren, der føler sig misforstået i medierne, slår fast over for Washington Examiner, at estimatet af virussens dødelighed er den samme, omkring 510.000 i Storbritannien. Men med de nye tiltag, så vil antallet af døde falde til mindre end 20.000. Det er et nyt estimat – ikke en revurdering af det gamle estimat.

Læs også: Ekspert: Tyskernes strategi er svær – men Danmarks koster tusindvis af menneskeliv

»Beviserne, jeg præsenterede til Parlamentet refererede til det antal dødsfald, vi estimerer kan finde sted i Storbritannien som følge af meget intens social distancering og andre nuværende offentlige sundhedstiltag. Uden disse kontroller, holder vi fast i vores vurdering af, at Storbritannien ville opleve det antal døde (510.000, red.), som er udgivet i vores rapport,« siger han til Washington Examiner.

Neil Ferguson tilføjer, at man efter at have studeret virussen nærmere faktisk estimerer, at den er mere smitsom, end man først troede. I samme rapport estimerede han at omkring 2,2 millioner mennesker i USA ville dø, hvis ikke der blev gjort noget for at inddæmme smittespredningen.

Læs også: Kun Norge har lavere smittespredning end Danmark blandt 11 europæiske lande

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten