Iltpåfyldning nærmer sig efter comeback fra Foldager

De sidste kommunikationstest mellem raket, rampe og mission control-skibet Hjortø er næsten gjort. Niels Foldager står for disse test og det er et godt tegn, da Foldager ifølge Ingeniørens journalist på Hjortø har været hårdt ramt af søsyge.

Al elektronikken testes nu en sidste gang. Test som har været foretaget mange gange i Neksø havn, hvor holdt har arbejdet på deres hjemmebyggede raket de seneste dage indtil de tidligt i morges stævnede ud til de nu omtrent 20 sømil øst for Bornholm.

Går testen godt - som alt endnu tyder på - påbegyndes påfyldning af oxygen. En proces der tager anslået en times tid. Herefter vil der gå lidt tid med at positionere sig, hvorefter affyringen finder sted.

Peter Madsens hjemmebyggede ubåd, hvorpå Madsen, Foldager samt enkelte andre besætningsmedlemmer opholder sig, bliver modsat ellers planlagt fastgjort til rampen under affyringen. Besætningen bliver sejlet i gummibåd til Hjortø, hvorfra de vil følge opsendelsen.

Hvorfor ubåden bliver ved rampen er uvist på nuværende tidspunkt. Men det kan hænge sammen med tidligere problemer hvor en trosse mellem rampe og ubåd knækkede.

Vores øjenvidne på Hjortø beretter hvordan raketholdes elektronikekspert Thomas Scherrer dirigerer rundt med hjemmeværnsfolk, der udstyret med det, der ligner gammeldags antenner, skal forsøge at holde forbindelse med raketten efter affyringen. Det summer på skibet på nuværende tidspunkt, hvor der i bedste fald er en god times tid til affyringen.

Følg også med på livebloggen

Emner : Raketter