Ild i udbrændt el-Jaguar startede i danske batterier

Det er ikke lykkedes at fastslå den nøjagtige årsag til, at en eldrevet Jaguar før sommerferien udbrændte i et udstillingslokale på Østerbro, men det står fast, at ilden opstod i batterierne.

Den eldrevne Jaguar var under udvikling af selskabet Cleantech Motors. Den skulle have været i brug i forbindelse med klimatopmødet Cop15 i København til at vise, at elbiler ikke behøver at være minibiler, men også luksusbiler kan være med i elbilkapløbet.

Men den 8. juli blev der sat en foreløbig stopper for projektet, da bilens batterier brød i brand og raserede både bilen og hele det udstillingslokale, den stod i.

Politiet har nu afsluttet sine undersøgelser af branden og ikke fundet spor, efter at der skulle være sket noget kriminelt i forbindelse med branden. Ifølge leder af politiets brandsektion i København, Bertel Hejlesen, har politiet heller ikke fundet frem til årsagen til, at der opstod brand i bilens batterier.

Batterierne er leveret af danske Lithium Balance, der har indledt sine egne undersøgelser af årsagen til branden, men hidtil uden resultater.

»Vi har konstateret, at vores systemer har reageret, som de skulle, så nu er vi ved at undersøge, om der kan være problemer med ladestationen, og om vores signaler er blevet registreret,« siger administrerende direktør i Lithium Balance, Lars Barkler, til ing.dk.

Lithium Balance har i den forbindelse rekvireret en ny ladestation magen til den, der var opkoblet til el-Jaguarens batterier. Da der er leveringstid, forventer Lars Barkler, at der vil gå nogle måneder, før selskabet er kommet nærmere en opklaring af branden.