IDA-valget nærmer sig: Vil du bruge din stemmeret?

22. marts 2019 kl. 10:026
IDA-valget nærmer sig: Vil du bruge din stemmeret?
Illustration: Tegning: Lars Refn.
Hvornår folketingsvalget bliver udskrevet, er endnu uvist, men det er ganske vist, at valget til IDAs repræsentantskab begynder på tirsdag. Forventer du at stemme? Det er spørgsmål, som vi gerne vil have svar på.
Artiklen er ældre end 30 dage

IDA-valg 2019

  • IDAs medlemmer skal i år vælge nyt repræsentantskab.
  • Valget foregår fra 26. marts til 11. april. Resultatet offentliggøres 12. april.
  • Ingeniøren sætter fokus på valget i hele perioden.
  • 61 af de i alt 65 pladser i repræsentantskabet vælges af og besættes med kandidatmedlemmer, mens de 4 studiemedlemspladser allerede er valgt.
  • I alt 13 lister (partier, red.) med til sammen 452 kandidater stiller op.
  • Valget foregår udelukkende elektronisk, men der er flere muligheder for at stemme:
  • Via et personligt link, som IDA mailer til alle medlemmer, og som kræver identifikation med fødselsdato.
  • På ida.dk og idavalg.dk med NemID
  • Er du logget på mit.ida.dk, kan du gå direkte til afstemning. Det kræver blot identifikation med fødselsdato
  • På sit konstituerende møde 11. maj vælger repræsentantskabet formand og hovedbestyrelse.
  • Læs mere på IDAs valgsite

Senest 17. juni skal vi til folketingsvalg, og 26. maj gælder det EU-parlamentet. Men inden da går det løs med valg til IDAs folketing, repræsentantskabet. De elektroniske stemmebokse holder døgnåbent fra tirsdag den 26. marts til og med torsdag den 11. april.

Som medlem har du mulighed for at gøre din indflydelse gældende ved at sætte et kryds på den liste (parti, red.), der bedst repræsenterer dine synspunkter. Ved det seneste valg i 2016 stemte blot 10,8 procent af IDAs medlemmer. IDAs valg-udvalg håber på en væsentligt højere stemmeprocent denne gang.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Men hvad med dig? Har du tænkt dig at udnytte din demokratiske ret og dermed påvirke udviklingen i IDA? Det vil vi gerne vide. Klik.

.

6 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
6
1. april 2019 kl. 21:54

Hvem vil have din stemme? Kan du se noget mønster i udvælgelsen af de lister, du modtager materiale fra?

Jeg har denne gang kun modtaget henvendelser fra Pensionistlisten og Senioringeniørlisten.

Ved valget i 2016 modtog jeg fra Fagforeningslisten, Dimittendlisten, Pensionistlisten og Senioringeniørlisten. To af dem har åbenbart opgivet mig denne gang, og de kan også godt spare sig ulejligheden.

Jeg var (og er) hverken dimittend eller pensionist, men må nok vedkende mig at tilhøre kategorien senior. Det er naturligvis ikke i sig selv nogen hindring for at stemme på Dimittendlisten, ligesom man godt kan stemme på Privatansattes Liste eller Selvstændige Ingeniørers Liste, selv om man er offentligt ansat …

5
27. marts 2019 kl. 23:47

Jeg har ikke fået mail fra nogen liste. Måske - men næppe sandsynligt - fordi jeg har meddelt i trådene her, at jeg ikke stemmer. Det kommer jeg kun til, hvis listerne går i dialog med medlemmerne og svarer på spørgsmål, som er stillet. Endvidere fordrer det, at ingeniørens dækning udvides til andet end videreformidling af listernes synspunkter. Og se så at få noget af det i den fysiske avis. Hvor mange er vi her ? I forhold til alle dem som læser bladet.
mvh Steen Palvig

4
27. marts 2019 kl. 18:04

Jeg har modtaget mails fra Lederlisten og Privatansattes liste, men det kan være svært at sige hvad kriterierne har været da listerne selv udvælger disse på baggrund af mange muligheder. Selv har vi valgt ikke at udsende mails ved dette valg da man alligevel ikke kan sende ud til alle medlemmer, og så vil vi hellere køre kampagne på en anden måde end ved at spamme folks indboks.

mvh Søren Fischer, Yngrelisten

2
Videnskabsredaktør -
27. marts 2019 kl. 13:26
Videnskabsredaktør

Jeg har i dag fået mails fra tre lister, der gerne vil have min stemme.

Jeg kan forstå på min kollega Lene Wessel, der dækker valget, at medlemmerne kun vil modtage mails fra et begrænset antal lister - for at undgå at overspamme mailbokse - og jeg derfor nok ikke skal forvente mails fra flere lister.

Så er det jo interessant at, se hvordan mine data er blevet udnyttet til målrette mails til mig. Jeg fik mails fra Lederlisten, Senioringeniørlisten og Pensionistlisten. Det tænker jeg lige over.

Hvem vil have din stemme? Kan du se noget mønster i udvælgelsen af de lister, du modtager materiale fra?

1
23. marts 2019 kl. 11:25

”Det vil vi gerne vide.”

Hvad skulle det nytte? ”Vi” vil meget hellere vide mere om, hvad ”partierne” står for.

Hvorfor er artikelserien ”Stemmer fra IDA” i øvrigt ikke blevet gjort tilgængelig på ing.dk? Fordi man er bange for den debat, der måtte følge?

Og hvem kandiderer til formandsposten? Det ville være både rart og relevant at vide, hvem man skal stemme på for ikke at være med til at vælge en formand med rod i Enhedslisten med rod i socialister, som gik brutale diktaturers beskidte ærinder, da andre kæmpede for de frie samfunds overlevelse og for befrielse af folkene på den anden side af det socialistiske jerntæppe mod øst.