IDA: Regeringens vækstplan mangler teknologi

Statsministeriet var her til formiddag rammen om regeringens nye plan for vækst i Danmark. Planen skal frem mod 2020 være grundlaget for etablering af 150.000 nye job i den private sektor.

Det er regeringens forventning, at de danske virksomheder vil oprette de mange nye job, fordi der nu skabes ro omkring rammerne for at drive virksomhed i Danmark.

Oven i det skal erhvervslivets vilkår gøres lettere ved hjælp af nogle nye reguleringer af skatter og afgifter.

For eksempel vil regeringen øge skattekrediteringen for forsknings- og uddannelsesaktiviteter samt nedsætte de produktionsrelaterede afgifter på energi.

På nogle enkelte områder vil erhvervslivet opleve, at regeringen aktivt vil fremme deres bestræbelser på at blive mere konkurrencedygtige. Det drejer sig blandt andet om at indsatsen for vækst- og eksportfremme bliver styrket, samt at det skal blive mere attraktivt for højkvalificeret udenlandsk arbejdskraft at søge til Danmark.

Mere fokus på højteknologi

I en kommentar til Vækstplan DK siger Ingeniørforeningens formand, Frida Frost:

»Jeg havde gerne set et endnu større fokus på at styrke iværksætteri og innovation. Det er de højteknologiske virksomheder, som har nøglen til fremtidig vækst og job.«

Ingeniørforeningen kom i optakten til regeringens vækstplan med sit eget bud på de områder, der skulle prioriteres, hvor der især var fokus på at styrke de små og mellemstore virksomheders højteknologiske udvikling.

Dokumentation

Læs selv: Regeringens Vækstplan DK
Læs selv IDA's 10 bud på vækst

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Det er nærmest umuligt at få finansiering ind og selv holder jeg en pause pga. situationen - så må vi se om jeg kommer igang igen på et senere tidspunkt, hvis produktet stadig har "markedsappel".

Det har dog været noget af et slag i maven at skulle betale skat, når man samtidig forsøger at opbygge den nødvendige egenkapital, som gør det muligt at finansiere videre.

Derfor tænkte jeg tit - og tænker i den gældende situation - at det var barrokt at skulle betale virksomhedsskat, hvilket udhulede mulighederne for at opbygge egenkapital..

Man kunne forestille sig en mulighed for at kunne optjene den første million i et firma uden at skulle betale skat heraf. Man kunne også begrænse muligheden til nogle åremål, så det ikke bliver en spekulationsforretning.

Kommentarer?

  • 0
  • 0

Fuldstændig enig.

Der er en utidssvarende opfattelse af, at al erhvervsudvikling skal foregå via betydelige kreditter, ligesom overskud straks skal beskattes straks. Investeringer er typisk afskrivningsberettigede over 4 år, hvilket medfører store finansieringsproblemer for virksomheden.

Så derfor skal det være "lovligt" at tjene penge i virksomhederne i større grad, således man kan være selvfinansierende i udvikling uden alverdens krav fra banker og myndigheder.

Dette er den sunde måde at drive virksomhed på, en måde som har kendetegnende i opbygningen af store dele af det danske erhvervsliv.

  • 0
  • 0

Mere fokus på højteknologi

PÅSTAND: Den del af højteknologien, der hedder IT er kommet afsted med at bortrationalisere en mængde ufaglærte jobs i både kommuner og private erhvervsliv. I DAG genindfører folketinget disse jobs igen. SKRIFTEN PÅ VÆGGEN: Den bagvedliggende højteknologi har spillet falit.

Måske var det på tide, at den højt besungne højteknologi så småt begyndte at udvise konkrete resultater i stedet for hele tiden at hyle op om flere penge.

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten