IDA til regeringen: Fjern medarbejdernes håndjern

Det skal være slut med at holde fast i medarbejdere i årevis og forhindre dem i at få et nyt job hos en af arbejdsgiverens konkurrenter eller inden for deres egen spidskompetence. Fremover skal arbejdsgivere nemlig højest kunne pålægge medarbejdere en konkurrenceklausul, der strækker sig over et år.

Sådan lyder et af forslagene i det såkaldte vækstudspil, som regeringen lancerer i dag. Det fremgår af en artikel på Ugebrevet A4.

Opret et cv på Jobfinder, hvis du er klar til en ny karriere.

Udspillet skal dæmme op for den øgede brug af ansættelsesklausuler, som binder medarbejdere til deres arbejdsplads, fordi de forbyder dem at søge job, der matcher deres kompetencer bedst.

Regeringens udspil vækker glæde hos Morten Thiessen, formand for Ansattes Råd i Ingeniørforeningen:

»Jobklausuler er ofte at sammenligne med et sæt håndjern, og klausulerne kan virke kontraproduktive i forhold til den frie bevægelighed og dermed konkurrenceevnen,« siger Morten Thiessen til jobfinder.dk.

Læs også: Kontrakt: Det vigtige skal på skrift

Han understreger dog, at forslaget endnu ikke er fremlagt i sin endelige form, og at IDA ønsker, at en lovændring kommer til at foregå ’på et oplyst grundlag’.

Fjern klausulerne helt

Ifølge Ugebrevet A4 lægger regeringens forslag som nævnt ikke op til at fjerne klausuler, men vil beskære dem til maks et år.

Den allerbedste løsning vil imidlertid være at fjerne klausulerne helt, vurderer Morten Thiessen med baggrund i Produktivitetskommissionens arbejde.

Kommissionen har tidligere påpeget, at netop forbuddet mod ansættelsesklausuler er en af forudsætningerne for, at den enorme teknologiske vækst og innovation er foregået i Silicon Valley, og ikke i Massachusetts, som ellers er USA’s forskningsmæssige Mekka.

Vi behøver dog ikke tage til udlandet for at finde brugbare eksempler på, at der er sund fornuft i at droppe klausulerne, forklarer Morten Thiessen:

»Da Nordjylland var et førende udviklingsområde for mobilindustri, havde virksomhederne lavet en gentleman-agreement, som sagde, at man ikke ville bruge klausuler. Og det gav vækst og dynamik. Så eksemplerne fra Silicon Valley og Nordjylland taler for en fuldstændig fjernelse af klausuler,« fastslår Morten Thiessen.

Arbejdsgivere skeptiske

Ifølge Ugebrevet A4 mener Dansk Arbejdsgiverforening (DA), at de nuværende regler fungerer ’tilfredsstillende' - netop på grund af erfaringerne fra Silicon Valley:

»Derfor er der ting i det aktuelle udspil, vi kan leve med, og andet, vi absolut ikke kan leve med,« siger Lise Bardenfleth, chefkonsulent i DA, til Ugebrevet A4.

Selvom IDA helst så, at klausulerne forsvandt fuldstændig, anerkender Morten Thiessen, at det i nogle situationer kan være nødvendigt med en vis binding:

»Der kan være tilfælde, hvor højt specialiserede medarbejdere sidder inde med en helt unik viden – og i de tilfælde kan man nok ikke helt undvære klausuler i en eller anden form, og i særlige tilfælde må de også være længere end 12 måneder,« siger Morten Thiessen til jobfinder.dk.

IDA Lønstatistik 2013 viser, at 18 procent af alle IDA-medlemmer har en form for klausul i deres ansættelseskontrakt - blandt topchefer er det hver anden.

Læs også: Kort om klausuler