IDA: Overskudsdeling kan bremse farlig lønspiral
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

IDA: Overskudsdeling kan bremse farlig lønspiral

PLUS.
Ingeniørerne bør udnytte den gunstige situation på arbejdsmarkedet til at indgå aftale med deres arbejdsgivere om at indføre overskudsdeling. Det modvirker en uheldig lønspiral og giver større tryghed i jobbet. Illustration: IDA

Der er behov for et lønsystem, som kan tåle økonomisk modvind, så vi undgår, at »en rasende lønudvikling bliver afløst af en rasende ledighedsudvikling,« mener Morten Thiessen, formand for Ansattes Råd i IDA.

Ingeniørarbejdsmarkedet er glohedt, men i stedet for at give lønskruen endnu et vrid, bør ingeniørerne overveje at bruge den gunstige situation til sammen med deres arbejdsgivere at udvikle et lønsystem,

Læs videre med et PLUS-abonnement

Få adgang til al PLUS-indhold og Ingeniørens e-avis med et PLUS-abonnement.

Som IDA-medlem har du gratis adgang til PLUS-indhold. Læs her hvordan.

I forbindelse med coronavirus har vi valgt at forlænge det gratis prøveabonnement på PLUS, så det varer 30 dage i stedet for 14 dage.

Abonnementet udløber af sig selv, når perioden er afsluttet.