IDA og arbejdsgivere vil beholde støtteordning

14. februar 2012 kl. 12:46
Jyllands-Posten Små og mellemstore virksomheder kan ikke længere få tilskud gennem videnpilotordningen til at ansætte diplomingeniører. Beslutningen kritiseres af både IDA og arbejdsgivere.
Artiklen er ældre end 30 dage

Diplomingeniører er ikke længere omfattet af videnpilotordningen, som giver løntilskud, når små og mellemstore virksomheder ansætter ledige akademikere.

Ordningen er netop blevet ændret, så den kun gælder for ledige med en kandidatgrad, og det skaber harme hos IDA.

»Det er helt uholdbart og komplet uforståeligt, at man nu udelukker diplomingeniørerne som videnpiloter. Ordningen er som skræddersyet til ingeniører, der om nogen har kompetencerne til at bringe viden og innovation ud i de små og mellemstore virksomheder,« siger IDAs formand, Frida Frost.

Hver tredje videnpilot er ingeniør

Videnpilotordningen retter sig mod private virksomheder med mellem 2 og 100 medarbejdere, som kan søge om støtte til ansættelse af en akademiker. Der kan søges om tilskud til imellem 6 og 12 måneder og støtten kan højst være på 12.500 kroner om måneden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Indtil videre har 537 virksomheder ansat en videnpilot, og i en tredjedel af tilfældene har der været tale om en ingeniør.

Derfor skaber ændringen også ærgrelse hos DS Industri, arbejdsgiver- og brancheforeningen for 2.250 små og mellemstore industri-, maskin-, smede-, og vvs-virksomheder.

»Diplomingeniørerne er stærke på den anvendelsesorienterede viden, og de kender virksomhedernes hverdag fra deres praktikophold. De taler samme sprog og har samme tilgang til udvikling og problemløsning, og netop derfor giver det rigtig god mening for ejerlederne i de mindre virksomheder at ansætte netop en diplomingeniør,« siger DS Industris direktør, Jani Lykke Methmann.

Dokumentation

Videnpilotordningen

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger