Fremover skal IDAs medlemmer modtage en hel pakkeløsning, når de kontakter foreningen i forbindelse med et jobskifte, eller når de skal i gang med deres første job. En pakke, der indeholder alt det, der kan være relevant eller er et naturligt næste skridt i en given situation. Medlemmerne skal opleve, at ingen ydelse står alene, men at de altid bliver hjulpet videre.
Det slog formand Thomas Damkjær Petersen fast, da IDAs repræsentantskab i lørdags mødtes både virtuelt og fysisk i grupper på max ti personer i henholdsvis Aarhus og København.
Målet om de sammenhængende forløb for medlemmer er en del af IDAs Strategi 2021-2023, Øget relevans, som et enigt repræsentantskab vedtog.
Medlemsvæksten fortsætter
I sin beretning fortalte IDA-formanden, at resultatet fra en ekstern konkurrentanalyse viser, at den største trussel mod IDA ikke kommer fra andre foreninger, men handler om, at folk simpelthen lader være med at melde sig ind, fordi de ikke oplever foreningens tilbud som relevante.
Udfordringen for IDA er med andre ord, at foreningen ingenting er uden medlemmerne, og at medlemmerne bliver væk, hvis IDA ingenting har at tilbyde dem. Derfor er overskriften på den nye strategi, Øget relevans, ikke blot til pynt.
Når det er sagt, har Ingeniørforeningen oplevet en kolossal medlemstilvækst.
I 2015 rundede IDA de 100.000 medlemmer, og i dag er tallet nået op på godt 131.000. Men det strategiske mål er endnu højere: Inden 2025 skal medlemskartoteket rumme 175.000 medlemmer. Der skal altså gøres en indsat, hvis der over de kommende fem år skal hentes 44.000 flere medlemmer.
Fra arbejdslivets start til slut
Thomas Damkjær Petersen understregede, at IDAs medlemmer især har brug for foreningen, når arbejdslivet slår et sving, og derfor er IDA i gang med at udvikle fem forskellige pakkeløsninger, som alle er indrettet til arbejdslivets overgange. Det er nemlig i de situationer, medlemmerne oftest har brug for hjælp:
»De sammenhængende forløb skal ikke dække alt, vi gør. Vi opretter dem der, hvor medlemmerne typisk går igennem et transformativt forløb – hvor de går fra en rolle til en anden, så de oplever, at der er progression og fremskridt, når de henvender sig,« fastslog Thomas Damkjær Petersen.
Med de fem forløb dækker IDA arbejdslivet fra vugge til grav. De består af pakkerne: Fra studie til job, Opsagt-ledig, Medarbejder til leder, Karriereskift og endelig Afslutning af arbejdsliv.
I foråret gennemførte IDA en række interviews med opsagte medlemmer for at afdække deres oplevelser og behov. Det har medført, at der nu er blevet udviklet en række nye ydelser, der i højere grad tilgodeser de opsagte medlemmers behov i form af den særlige indsats, Kom godt videre.
Job eller kontingentet tilbage
Coronaepidemien har påvirket arbejdsmarkedet for nyuddannede, i særdeleshed i foråret, hvor der i perioden marts-juni var meget langt mellem nyansættelserne. Samtidig oplever mange dimittender det som en stor omvæltning at skifte studielivet ud med arbejdslivet.
IDA formanden havde derfor et særligt favorabelt tilbud med til foreningens studiemedlemmer:
»Vi lancerer et nyt, sammenhængende forløb for nyuddannede. Enten hjælper vi dem til at få et job inden for et år, eller også får de kontingentet tilbage.«
Ny regler for valg af studiemedlemmer
Et enig repræsentantskabet nikkede ja til et forslag fra IDA STEM Students om en vedtægtsændring, der betyder, at studiemedlemmer af repræsentantskabet og hovedbestyrelsen vælges for et år ad gangen. Begrundelsen for vedtægtsændringen er, at den treårige valgperiode, der gælder for de øvrige medlemmer af repræsentantskabet, er uforenelig med studielivet.
Endelig vedtog repræsentantskabet IDAs budgettet for 2021, herunder en fastholdelse af det nuværende kontingent.
