IDA advarer: Skattesmæk til udstationerede ingeniører vil koste 1.200 danske job

Hver enkelt udstationeret ingeniør er fire til fem job værd, viser en ny analyse foretaget af IDA.

Ifølge IDA står Danmark dermed til at miste 1.200 arbejdspladser herhjemme, hvis danske virksomheder dropper alle udstationeringer som følge af den nylige afskaffelse af ligningslovens §33a, der giver udstationerede danskere skatterabat.

»Det er en globaliseringsbommert at fjerne ligningslovens § 33A - beskatning af danskere, der arbejder i udlandet er et stort tilbageskridt. Danmarks konkurrenceevne afhænger af, at vi er en lille, men åben økonomi, hvor varer og arbejdskraft kan flyde frit. Når der samtidig også er hjemlige job på spil, burde politikerne komme til fornuft,« siger IDAs formand, Frida Frost, i en pressemeddelelse.

Allerede nu har FLSmidth bebudet, at de agter at trække samtlige udstationerede hjem, hvis ikke ændringen fra skattereformen droppes.

Analysen kommer i kølvandet på den verserende skattekrig mellem regeringen og erhvervslivet.

Blandt andet Dansk Byggeri har beregnet, at flere tusinde danskere står til at miste arbejdet, hvis virksomheder dropper udstationeringer som følge af de høje udgifter, den nye skatteændring medfører.

Læs også: Thor Möger: 'Måske tager vi fejl om skat på udstationerede'

Hvis man indregner alle faggrupper, vurderer IDA ifølge deres analyse, at i alt 6.000 danske arbejdspladser i yderste konsekvens er på spil, mens Berlingskes analyse har et mere 'konservativt skøn' og vurderer, at 3.375 arbejdspladser er på spil.

Omvendt har skatteminister Thor Möger Pedersen (SF) argumenteret for ændringen med, at den kan skabe 16.000 nye job.

sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

idiot!

Det er "godt" spin at kæde §33A sammen med de arbejdspladser som den samlede skatteaftale vil lave. Men det er jo ikke pga §33A at arbejdspladserne kommer.

Man burde tage ham over knæet og give ham en ordentlig endefuld. Modbydelige unge!

 • 0
 • 0

Nu ved jeg ikke lige hvad de nuværende udsendte har gang i, men det er vel begrænset hvor mange hængebroer og elværker vi har brug for her i landet.

Send ham på efterskole sammen med de andre pubertetsforstyrrede knægte.

 • 0
 • 0

Vi har international konkurrence på ingeniørydelser og hvis vi bliver dyrere end vores kollegaer i nabolandene mister vi vores job. Hvor er lige arbejdsmarkedets fri bevægelighed når tyskerne kan få skattefradrag og danskerne ikke kan? Vores bevægelsesfrihed er teknisk stoppet. Har vi ingen danskere i udlandet koster det indflydelse og ordre. Hver ingeniør i udlandet trækker et "hold" hjemme i DK - nu bliver de også arbejdsløse. Udsendte familier i en NGO virksomhed har kun én indtægt og ægtefællen får som regel ikke arbejdstilladelse (hvordan skal de forsørge sig selv?) osv.

Möger brokker sig over man har gjort det til en debat om saglighed i stedet for politik... helt ærligt...

Möger vil vente med at vurdere konsekvenserne af loven. Det sige at vi nu er med i et kæmpe stort "try and error forsøg" hvor vores arbejde, familiens indkomst mv. måske mistes - måske ikke??

Jeg savner ord for min frustration....

 • 0
 • 0

Tror Thor Möger virkeligt at de jobs i udlandet vil komme tilbage i forholdet 1/1? Så er han da ualmindeligt virkelighedsfjern eller bare ligeglad med dansk konkurrence evne og dem som lever af andet end at klippe andres hår her i DK.

Der vil ske det at de virksomheder i udlandet, som har brug for disse udsendinge finder dem i andre lande end Danmark - når dette først er gjort så rykker de næppe tilbage alle sammen.

Det er så dumt at det er ubegribeligt at manden får lov til at bestride det embede.

 • 0
 • 0

De fleste ingeniører der deltager her på siderne stemmer jo på regeringens partier eller til venstre derfor......hvad brokker I jer over ?

I har jo selv stemt fjolserne ind:o)

 • 0
 • 0

De fleste ingeniører der deltager her på siderne stemmer jo på regeringens partier eller til venstre derfor......hvad brokker I jer over ?

I har jo selv stemt fjolserne ind:o)

Det er naturligvis svært at undgå at bemærke at det for en stor del er de radikales og enhedslistens sympatisører der hænger ud her, og det er ofte ikke ligefrem ingeniørviden der tynger dem!

Men fordi de har sat sig på debatterne her, så er det kun lejlighedsvist som her at andre kommer på banen med deres synspunkter. For ingeniører i almindelighed og folk der går efter udstationering ligger vist et godt stykke fra det politiske ståsted hvor man finder de fleste debattører her!

Så jeg tror at de færreste ingeniører ude i virkeligheden kan beskyldes for selv at have "stemt fjolserne ind" Det får mig til at tænke på denne kommentar til moderne politik, apropos Bjarkes pessimistiske bemærkning: http://blogs.jp.dk/reaktionaer/2012/10/10/...

 • 0
 • 0

Man burde i stedet udvide ordningen til også at omfatte vores alt for få export-sælgere; ingeniører, teknikere, salgsfolk osv, som rejser 100-200 dage om året verden rundt for at sælge vores varer. Mennesker som er meget væk fra familien, og derved har større leveomkostninger i form af håndværkere til alt, ekstrem focus på tidsbesparelser (hurtigt er ofte dyrere) osv. De mennesker er nutidens helte, og dem som skaffer pengene hjem til landet, som alle andre i sidste ende skal leve af.

Dem burde samfundet give de allerbedst vilkår.

Det såkaldte udefradrag bliver også begrænset, hvilket vil sige at en betonarbejder som bor i Aalborg bliver bonnet når han bor i et skur andetsteds i landet.

 • 0
 • 0

Når jeg ser de politikere der leder slagets gang på Borgen, undre det mig at der er ikke ret menge, der har praktisk erfaring med arbejde i det private erhverv. Det er unge mennesker der har nogle teorier om hvordan systemet skal skrues sammen. Jeg ser det lige som reklamen i, hvordan man køre sikkert i trafikken, med en pose over hovedet. Tag så den pose af hovedet, for .......

 • 0
 • 0

Når jeg ser de politikere der leder slagets gang på Borgen, undre det mig at der er ikke ret menge, der har praktisk erfaring med arbejde i det private erhverv. Det er unge mennesker der har nogle teorier om hvordan systemet skal skrues sammen. Jeg ser det lige som reklamen i, hvordan man køre sikkert i trafikken, med en pose over hovedet. Tag så den pose af hovedet, for .......

Hvilket kan læses i ministrenes CV`r

 • 0
 • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten