IDA advarer: Fyring af ingeniører vil svække Vestas

Ingeniørforeningens formand, Frida Frost, ser med bekymring på Vestas' udmelding om en omfattende fyringsrunde, hvor virksomheden siger farvel til i alt 2.235 medarbejdere, heraf 1.300 i Danmark.

Vestas har endnu ikke offentliggjort, hvor mange ingeniører, der er blandt de 750 funktionærer, som nu kan forvente en fyreseddel. Frida Frost håber dog, at Vestas har taget hensyn til, at det netop er de kompetencer, som ingeniørerne besidder, der er afgørende for Vestas fremtid:

»Det er ingeniørernes kompetencer, der skal trække Danmark ud af krisen. Det samme gør sig gældende for virksomhederne, hvor udviklingsafdelingerne mere end nogensinde er det uundværlige nervecenter. Det håber jeg, Vestas er meget opmærksomme på, når de nu skærer deres virksomhed til,« siger Frida Frost.

Hun peger dog på, at de massive fyringer ikke kan undgå at påvirke det forsknings- og udviklingsarbejde, ingeniørerne hos Vestas står for. Et arbejde, der ifølge Frida Frost har været med til globalt set at gøre Danmark markedsførende på vindenergi:

»Vi risikerer, at væsentlig viden og knowhow omkring vindteknologi nu forsvinder eller flytter ud af landet, og det er slet ikke det, Danmark har brug for i den nuværende økonomiske situation,« siger Frida Frost.

Branchen burde have kronede dage

Selv om fyringerne i Vestas ifølge IDA var ventede, så påvirker det alligevel IDA-formanden:

»Men det gør indtryk på mig, at afskedigelserne sker i en branche, der burde have kronede dage med de massive klimaproblemer, som både Danmark og verden oplever. Når vi kigger på klimadagsordenen, burde cleantech-virksomhederne jo være inde i en gigantisk højkonjunktur,« siger Frida Frost, som tilføjer, at Danmark bør kæmpe for at bevare grønne viden- og udviklingsarbejdspladser.

»Vi skal styrke og udvikle det unikke miljø, vi har omkring grøn teknologi. Netop her kunne jeg ønske, at Danmark ville sætte turbo på og satse på den vedvarende energi, som vi - før eller siden - bliver nødt til at stille om til. Ved at satse på klimadagsordenen kan vi netop styrke den økonomiske vækst, både i cleantech-virksomhederne og alle de andre virksomheder, som skal levere knowhow, skruer og bolte til fremtidens energimæssige omstilling,« siger Frida Frost.

Ingeniørforeningen har omkring 550 medlemmer, der arbejder på Vestas.

sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

Frida Frost - formand i IDA:

"Fyringerne hos Vestas var ventet, men alligevel undrer IDA's formand sig over, at der sker fyringer i en branche, som burde have kronede dage."

Du er tydeligvis en "sensotteogtresser", der troede fuldt og fast på de mest rabiate af os, der mente, at verden styredes af idealer, og at ting, der blev besluttet af "formanden" automatisk blev til virkelighed.

Vindmøller er et politisk projekt og derfor uhyre konjunkturfølsomt i den verden, vi nu engang har. Desuden har danskerne altid kunnet holde sig blandt de rigeste i verden, fordi de altid har fremstillet det nyeste indenfor både fødevarer, teknik og medicin. - Det er kun 68erne, der troede, at verden stoppede op, når idealsamfundet var nået, og selv om danskerne tjente på (også) at være først med vindmøller, så er tiden ved at løbe ud for, at man kan betale danske lønninger for at fremstille dem. - Og så har man i sin selvtilfredshed glemt at opfinde andre nye ting, der kan betale høje lønninger.

Mvh Peder Wirstad

 • 0
 • 0
 • Og så har man i sin selvtilfredshed glemt at opfinde andre nye ting, der kan betale høje lønninger.

Helt enig, hvilket stort set falder i tråd med en kronik i jp idag: http://jp.dk/opinion/kronik/article2661007... Så er den socialstiske tanke med at tage penge fra det der giver overskud, for at støtte ideologiske projekter så de kan overleve, en dødssejler. Især nu når der i flere lande i vores region skal skæres i statsbudgetterne, ligger investering i vindmøller ikke øverst.

 • 0
 • 0

[quote] - Og så har man i sin selvtilfredshed glemt at opfinde andre nye ting, der kan betale høje lønninger.

Helt enig, hvilket stort set falder i tråd med en kronik i jp idag:

http://jp.dk/opinion/kronik/article2661007...

Så er den socialstiske tanke med at tage penge fra det der giver overskud, for at støtte ideologiske projekter så de kan overleve, en dødssejler. Især nu når der i flere lande i vores region skal skæres i statsbudgetterne, ligger investering i vindmøller ikke øverst.[/quote]

Interessant som man med en meget tydelig politisk udmelding om at ideologi er værdiløs, kan skøjte hen over at Vestas deroute har andre årsager, ikke mindst den tidligere borgerlige regerings manglende reel støtte til vedvarende energi.

Desuden kan Siemens vel ikke modtage alle de 'mange der flygter' til Brande hvis ikke der er et marked for Vind.

Desuden skulle jeg lige huske at hilse fra Aibel i Norge der nu satser kraftigt på Vind :-)

med venlig hilsen

Jens Nyborg

 • 0
 • 0

Desuden kan Siemens vel ikke modtage alle de 'mange der flygter' til Brande hvis ikke der er et marked for Vind.

Nu giver Siemens jo overskud og investerer i udvikling, uden at være afhængig af et enkelt produkt.

 • 0
 • 0

Desuden skulle jeg lige huske at hilse fra Aibel i Norge der nu satser kraftigt på Vind :-)

med venlig hilsen

Jens Nyborg

http://www.tu.no/energi/article295976.ece Det er holdningen til Norsk Industri, så de er i det mindste realistiske.

De forudser også, at udbygningen vil stoppe pga. manglende politisk vilje: http://www.tu.no/energi/article296052.ece

Men vær du blot rolig Jens. Der bliver masser af arbejde i olie- og gasindustrien - og den er garanteret vedvarende :-)

Mvh Peder Wirstad

 • 0
 • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten