IC4-togenes lillesøster bliver nu testet i Danmark
more_vert
close
close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser og accepterer, at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

IC4-togenes lillesøster bliver nu testet i Danmark

Det første IC2-tog nogensinde er ankommet på dansk jord. Toget, som er en miniudgave af IC4-toget og som skal bruges til regionaltrafikken, blev bestilt i november 2002. Og ligesom storesøsteren IC4, er toget blevet forsinket gang på gang.

Men nu kan DSB bekræfte, at det første IC2-tog er kommet til landet. Det ankom til Padborg i går og er blevet transporteret mod Aarhus. Ved danske grænse overtog en dansk operatør toget, men ikke for at DSB kunne overtage det.

IC2-toget er nemlig kun i landet midlertidigt for at gennemføre nogle tests, før det igen skal tilbage til Italien. For toget er stadig AnsaldoBredas ejendom.

Det næste stykke tid skal toget udføre ATC tests (Automatic train control). En slags sikkerhedstest som også IC4-togene kom til Danmark for at gennemføre i sin tid. Dengang foregik testene på Vojens-Tinglev banen.

Der er altså endnu ikke et IC2-tog i DSBs besiddelse, og DSB kan ikke oplyse om, hvornår de overtager det første tog. Den seneste aftale lød på, at det første IC2-tog skal leveres i løbet af sommeren. Men DSB har i forbindelse med testkørslen, bedt AnsaldoBreda om en opdateret leveringsplan.

Ifølge forliget fra maj 2009 skal samtlige 23 IC2-tog og 83 IC4-tog være leveret inden udgangen af 3. kvartal 2012.

Se billederne af IC2-toget her.

Ifølge forliget fra maj 2009 skal samtlige 23 IC2-tog og 83 IC4-tog være leveret inden udgangen af 3. kvartal 2012.

Opsig kontrakten og lad enten nogle franske eller tyske toge komme hertil, Køb for pokker ikke mere Italiensk skrammel.. Få det væk jo hurtigere jo bedre for os alle

  • 0
  • 0