IC4-problemer får DSB til at forlænge lejen af dobbeltdækkervogne

17. november 2011 kl. 09:463
IC4-problemer får DSB til at forlænge lejen af dobbeltdækkervogne
Illustration: René Strandbygaard.
De utallige problemer med IC4 gør, at DSB nu forlænger lejen af dobbeltdækkervognene med fem år. Transportministeren ser det som løsningen på et akut problem.
Artiklen er ældre end 30 dage

Pendlerne behøver ikke at sige farvel til dobbeltdækkertogene endnu. Finansudvalget har godkendt DSB's forespørgsel om at forlænge lejen med fem år.

Togene skulle have afleveret tilbage i 2012, men på grund af de mange problemer med IC4-togene, er det nødvendigt at have andet materiel, der kan transportere det store antal passagerer. Transportministeren er godt tilfreds med løsningen.

»En lejeforlængelse er en god mulighed for at løse nogle af de akutte problemer med mangel på materiel. Endda med en materieltype, som vi ved med sikkerhed fungerer og som er velafprøvet,« siger transportminister Henrik Dam Kristensen (S) til Ritzau.

DSB Me-lokomotiv med dobbeltdækker regionaltog ved Carlsbergbroen i Valby. 10.08.03. Foto: René Strandbygaard Illustration: René Strandbygaard.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Underdirektør i DSB Trafikplanlægning, Ove Dahl Kristensen, er også godt tilfreds med aftalen.

»Aftalen betyder, at vi - efterhånden som vi får flere IC4-tog ud at køre - på den mellemlange bane vil kunne sikre siddepladser til vores kunder i de mest fyldte myldretidstog,« fortæller han og fortsætter:

»Omvendt hvis vi ikke havde fået mulighed for at forlænge aftalen med udlejer, kunne vi have været nødt til at reducere togtrafikken.«

Det har hele tiden været meningen at dobbeltdækkervognene skulle udfylde hullet, til IC4-togene kunne sættes i drift. Som det er nu, bliver dobbeltdækkertogene brugt i regionaltogstrafikken på Sjælland og Lolland-Falster og i weekendtrafikken mellem København og Jylland.

3 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
3
17. november 2011 kl. 11:01

Langsigtet planlægning er stadig påkrævet, men den slags er der ikke meget af her til lands, jvfr. at nu virker Storstørmsbroen igen, og så ser vi hvor længe den holder. Der er tilsyneladende ingen der har lyst til blot at overveje hvad der skal ske med broen og om den kan holde til de mange godstog, der skal til/fra Femernbælt.

Det er ikke sandt. Problemerne i broen blev opdaget, fordi man var ved at undersøge, hvad broen kan holde til, og hvad der eventuelt skal ske fremadrettet. Så jo, der er nogen som overvejer, hvad der skal ske, og om den kan holde.

2
17. november 2011 kl. 10:30

FInt nok, at DSB beholder dobbeltdækkeren i de næste fem år. Og hvad så efter de fem år? Går man så ud fra, at til den er IC4'erne indsat i stabil drift? Eller den tid, den sorg? Langsigtet planlægning er stadig påkrævet, men den slags er der ikke meget af her til lands, jvfr. at nu virker Storstørmsbroen igen, og så ser vi hvor længe den holder. Der er tilsyneladende ingen der har lyst til blot at overveje hvad der skal ske med broen og om den kan holde til de mange godstog, der skal til/fra Femernbælt. Den tid, den sorg?

1
17. november 2011 kl. 09:56

Her er noget der virker og som virkelig kan dække det behov man har. Men man ønsker her ikke at Købe, men kun at leje. Kunne man så ikke have Lejet IC4 fra starten, så+ kunne det være det havde virket ;)

Køb Dobbeltdækkervognene og nogle nye lokomotiver til, at trække dem. Det ville dække behovet meget bedre, end løsningen med IC3 tog, der skal overtage de ruter en gang i fremtiden.