IBM's næste Power-processor får 16 kerner

Ifølge den britiske hjemmeside The Register er IBM ved at gøre klar til at lancere sin næste chip i Power-serien, Power7.

The Register hævder at have kigget på fortrolige IBM-dokumenter, som viser, at Power7 får otte processorkerne. Desuden kommer hver CPU til at bestå af to chip i samme pakke, så det samlede antal kerner kommer op på 16.

Ifølge dokumenterne leverer hver processorkerne 32 gigaflops, hvilket giver 256 gigaflops for otte processorkerner. I forhold til den tidligere generation er der tale om en fordobling af ydeevnen.

Samtidig har IBM reduceret clockfrekvensen med 20 procent, fra fem til fire GHz. Det giver et lavere effektforbrug og gør det muligt at bygge servere med flere processorer på samme areal.

IBM forventer at have Power7 i masseproduktion til næste år og vil kunne levere fire-GHz-versionen i 2010. Chippene bliver produceret med 45-nm-teknologi, som bliver suppleret med Silicon On Insulator-teknologi, der skal minimere lækstrømmen.

IBM vil benytte Power7 i sin kommende supercomputer. Firmaet forventer at kunne kombinere op til 1024 processorer til en enkelt computer med op til 32 TB hukommelse. Den samlede ydeevne bliver 32 teraflops.

Power7 bygger på risc (Reduced Instruction Set Computer), hvor den eneste tilbageværende konkurrent er Sparc fra Sun Microsystems.

Dokumentation

The Register: IBM's eight-core Power7 chip to clock in at 4.0GHz

Emner : Chips
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Power7 bygger på risc (Reduced Instruction Set Computer), hvor den eneste tilbageværende konkurrent er Sparc fra Sun Microsystems.

Det bliver MIPS og ARM da kede af at høre... Hvis man tilføjer "i server-markedet" efter "konkurrent", så giver det mere mening.

  • 0
  • 0

For ikke at tale om Freescale, motorola's udskilte chipproducent, der tidligere lavede processorer til Mac, og stadig har en stor produktion til inlejrede systemer. Cell processoren i bl.a. PS3 bygger så vidt jeg ved også på PowerPc arkitekturen (som er en risc arkitektur).

  • 0
  • 0

PowerPC og POWER er samme arkitektur. Freescale er ikke en arkitektur, men en producent. De laver bl.a. ARM- og PowerPC-processorer (og ColdFire, men den er ikke RISC).

Så vi er tilbage ved MIPS og ARM.

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten