IBM søger 250 it-talenter til nyt innovationscenter i København

IBM åbner nyt Innovationscenter i København, og indenfor de næste to år vil it-koncernen ansætte 250 talenter til at udvikle banebrydende teknologier inden for big data, cognitive computing og digitale forretningsområder.

Det skriver IBM i en pressemeddelelse, hvor virksomheden peger på, at danske borgere og virksomheders evne til hurtigt at tage nye digitale løsninger til sig har været en central del at beslutningen for at placere Innovationscenteret i Danmark.

Danmark som skabt til udvikling

Danmark er simpelthen skabt til at være et innovationslaboratorium, mener Henrik Bodskov, adm. dir, IBM Danmark.

Find job som it-udvikler

»Dels er der adgang til IT-talenter med forretningsforståelse – dels er danske kunder meget nysgerrige og parate til at bruge nye digitale løsninger. Kunderne ser gerne, at vi udvikler og afprøver innovative ideer sammen, og vi oplever, at de i stigende grad efterspørger vores nærhed. Det er blevet vigtigt for dem, at vi forstår deres lokale behov og kan operere sammen med dem,« siger han.

Politisk begejstring

Meddelelsen om det nye center og de nye arbejdspladser vækker bred politisk glæde. Udenrigsminister Kristian Jensen (V) kalder det en af årets bedste erhvervsnyheder.

Find job inden for big data

»Det er godt for IBM. Det er godt for væksten og beskæftigelsen i Danmark. Og det er ikke mindst godt for de 250 talenter, der nu får chancen for at gøre karriere hos et af verdens førende IT-selskaber. Det er et godt eksempel på Invest In Denmarks målrettede indsats for at skabe videnstunge arbejdspladser i Danmark,« siger han.

Også Københavns borgmester Frank Jensen (S) er begejstret for udsigten til 250 nye arbejdspladser.

»Det viser, at Greater Copenhagen er attraktiv for store internationale virksomheder. Vi har mange unge talentfulde kandidater i regionen og innovative miljøer, hvor virksomheder kan teste og udvikle nye løsninger. Centrets fokus på udvikling af banebrydende teknologier og løsninger går også hånd i hånd med Københavns vision om at være en førende innovativ og smart by,« siger han.

10-15 nye ansatte ved årsskiftet

Centeret åbner med Selv rekrutteringen af Innovationscenterets nye it-ansatte vil ske i tæt samarbejde med Invest in Denmark i Udenrigsministeriet, Copenhagen Capacity samt førende danske uddannelsesinstitutioner, oplyser IBM.

Innovationscentret forventes at åbne i midlertidige lokaler i København 1. januar 2017 med 10-15 medarbejdere.

Etablering af lokale innovationscentre er en del af IBMs overordnede strategi. IBM har åbnet tilsvarende centre i Tyskland, Østrig, Schweiz, Sverige, Holland, Italien, England og Frankrig.