Ved Aulum mellem Holstebro og Herning står Danmarks første, færdigbyggede hybridpark, St. Soels Energipark, som blev indviet af Green Power Denmarks direktør Kristian Jensen i maj sidste år.
En park, der består af syv Vestas 3,6 MW-vindmøller og en solcellepark på 40 hektar.
- emailE-mail
- linkKopier link

Fortsæt din læsning
- Sortér efter chevron_right
- Trådet debat
Hvad med at tilføje er "termogrid" på samme areal, hvorved man så også får varmt vand samt eventuelt køligt vand i sommerperioden. Det bliver derved endnu mere "hybrid". Systemet er blot at nedgrave u-isolerede slanger mellem solcellerækkerne der forbindes til en varmepumpe der kører ved spids-produktion og leverer varmt vand til en passende stor tank, hvorved man får fjernvarme (og evt. køling) til de huse der er tæt på. Der er virksomheder der bygger dette så teknologien er klar.
"Et andet aspekt, der gør hybridparker interessante, er muligheden for at indbygge en form for fleksibelt forbrug."
Det kan man da indbygge sammen med enhver produktionsform. Jeg savner dog stadig at det er el-producenten som installerer det, når det nu skulle være så godt.
Jeg savner dog stadig at det er el-producenten som installerer det, når det nu skulle være så godt.
Skriver manden, der i utallige andre sammenhænge brokker sig over manglende gennemsigtighed i elmarkedet og høje elpriser.
Hvad med at bygge et tilpas stort batterianlæg til at hjælpe med at sprede forsyningen ud over flere timer og potentielt flere døgn? Så bliver kravene til tilslutning også mindre.