Hvordan skaber en ingeniør ny vækst?
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Hvordan skaber en ingeniør ny vækst?

Der bliver talt meget om at få væksten tilbage i dansk økonomi. Men væksten lader vente på sig, ligesom det gælder for store dele af Europa og dermed Danmarks vigtigste markeder.

Teknologi kan spille en vigtig rolle for at genskabe væksten - i form af nye produkter, automatisering af produktion og effektivisering af arbejdet i blandt andet det offentlige. Og bag enhver teknologi står en ingeniør.

Ugens udfordring lyder derfor: Hvordan kan ingeniørerne bedst genskabe vækst i Danmark?

Skal dansk vækst skabes i Indien?

Er jeres vigtigste bidrag at arbejde mere indædt end i dag for at skabe nye produkter, der kan slå konkurrenterne og hente eksportkroner hjem til at betale for morgendagens velfærd?

Gør danske ingeniører i virkeligheden Danmark den største tjeneste ved at lade indiske og kinesiske ingeniører løse opgaverne til en væsentlig lavere løn, der kan gøre danske virksomheder mere konkurrencedygtige?

Eller skal flere ingeniører turde blive selvstændige og realisere deres bedste ideer med en ambition om at skabe nye arbejdspladser?

Hvad mener du, der skal til?

Emner :
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Det er velkendt, at når ingeniører tager til fx Indien for at udføre en opgave, så er det nødvendigt at tage udgangspunkt i den kultur, der hersker her.

Den samme metode burde i endnu højere grad anvendes, når ingeniører samarbejder med danske virksomheder, der ikke har erfaring med at bruge ingeniører. Mit bud er, at hvis danske ingeniører i højere grad tager afsæt i kulturen på den enkelte virksomhed, så vil der være større mulighed for, at flere projekter lykkes og mere teknologi tages i brug til gavn for væksten.

Samtidig må små virksomheder uden erfaring med teknologiudvikling også vove at stikke næsen frem. Måske det første skridt kan være et afgrænset projekt med nogle engagerede studenter. Så er processen nemmere at overskue og udgiften ikke så voldsom.

Under alle omstændigheder er det helt nødvendigt at klø på, den internationale konkurrence er massiv, så alle må på banen.

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten