Hvordan kan jeg bruge mit netværk til at få et job?
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Hvordan kan jeg bruge mit netværk til at få et job?

Hej Karrierepanel.
Hvordan kan jeg bruge mit netværk til at få et job?

Bedste hilsner
Line K. Nielsen

Kære Line
Tak for dit spørgsmål. Der tales og skrives jo rigtigt meget om, at netværk er vigtigt til at få job. Så det er meget relevant at spørge, hvordan det så skal forstås mere konkret. Jeg vil give nogle praktiske eksempler:

Hvis du går efter job i en bestemt branche eller virksomhed, vil du have større chance for, at din ansøgning bliver læst grundigt, hvis du kan henvise til, at du har talt med en navngiven person i virksomheden eller branchen. Du kan f.eks. ud over henvisningen til personen skrive, at du har forstået, at man står over for x og y udfordringer. Hvis du så tilmed kan beskrive, hvordan dine kompetencer kan hjælpe her, så har du en rigtig god indfaldsvinkel.

Mange mulige job og arbejdsopgaver annonceres slet ikke. Det sker måske endda i stigende omgang, fordi virksomheder oplever at få flere hundrede ansøgninger på et opslået job. Derfor er det set fra virksomhedens side langt lettere, hvis man kan tale med nogle få, som 'nogen' i virksomheden har peget på som mulighed. Det betyder igen for dig som jobansøger, at jo flere der ved, at du er jobsøgende, og som samtidig kender dig som dygtig og vedholdende, desto større chance er der for at 'nogen' peger på dig som en mulighed for en virksomhed.

Hvis du vælger at søge uopfordret, så kan du have stor glæde af at bruge dit netværk bredt. Ikke til at spørge, om der er nogen, der har et job til dig. Det kan sætte personen, som du spørger, i forlegenhed. Men du kan altid spørge, om personer i dit netværk har lyst til at mødes med dig og give dig nogle råd til din søgeproces.

Du spørger dem så, om de ud fra deres kendskab til markedet og til det, du kan, ville kunne pege på nogle veje at gå. De fleste mennesker vil gerne være hjælpsomme, når der ikke er risiko for, at de skal forklare, hvorfor de så desværre ikke kan tilbyde dig et job. Og skulle det så vise sig i løbet af jeres samtale, at du kan noget, som deres virksomhed efterspørger, så kommer de sandsynligvis af sig selv ind på, om du ikke skulle søge hos dem.

Jeg håber, at du kan bruge inspirationen. Rigtig god arbejdslyst med din jobsøgning. Jo mere du handler klogt, desto mere hjælper du heldet på vej.

Venlig hilsen
Edith Kahlke

Har du et spørgsmål om karriere? Skriv til Jobfinders karrierepanel på community@jobfinder.dk - udvalgte spørgsmål vil blive besvaret her på sitet

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten