Ukendt

  • Ing.dk er under ombygning - vi er tilbage mandag med nyt udseende. Henover weekenden er alt vores indhold åbent, men man kan ikke logge ind og debattere.

Hvor mange har du? Se årets liste over frynsegoder her

Uden mad og drikke… Sådan har tanken måske været bag årets personalegoder. I hvert fald er der en generel stigning i IDA’s medlemmers betalte frokost samt frugtordning og kaffe på henholdsvis seks procentpoint og fire procentpoint i forhold til sidste år, viser den nyeste lønstatistik fra IDA. Den er der kun adgang til for medlemmer.

Er du bagefter på frynserne? Så er det måske tid til at finde et nyt job

Men det stopper ikke her. Kroppen skal være i topform, så hovedet har optimale betingelser. Det vidner stigninger i firmabetalt fitness, massage og wellness om. Her er det særligt chefkonsulenter og specialister, der her har forhandlet sig til bedre vilkår, med en stigning på henholdsvis fem - og fire procentpoint. Generelt er det ca. hvert fjerde IDA-medlem, der har adgang til en wellness-ordning.

Læs også: Ingeniører får baghjul i årets lønræs

Hvis det alligevel går galt med helbredet, er der også hjælp at hente. Mere end syv ud af ti har en sundhedsforsikring. Det er fire procentpoint mere end i 2015.

Titlen betyder noget

Den største forskel på hvor mange personalegoder du får ligger i titlen. 4% af ingeniørerne får ingen personalegoder. Det gælder 0% for af direktørerne.

Hver anden direktør kan sætte sig ind i en virksomhedsbetalt bil. Det gælder kun hvert tyvende medlem i gennemsnit og blot en procent af de menige ingeniører.

Til gengæld er der en nedgang på tre procentpoint i direktører, der har et firmabetalt avisabonnement. De aviser er gået over til chefkonsulenterne, som er steget med tre procentpoint i betalte avis- eller tidsskriftabonnementer.

Flere ingeniører, 41%, har fået internetadgang. Dette gælder for 85% af direktørerne. Det er en fremgang for ingeniørerne på et procentpoint, men en nedgang for direktørerne på tre procentpoint.

Læs også: Ingeniørernes løn stiger støt - se hvor meget

Næsten alle direktører har en telefon i posen, 95%, mens det stadig kun gælder knapt hver anden ingeniør.

Også når det gælder ferietillæg, er forskellen stor. Her har 15% af direktørerne et ekstra ferietillæg. Det gælder 9% af ingeniørerne.