»Hvis kommunen havde en pakke til skole-virksomhedssamarbejde, ville vi springe på«
more_vert
close
close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

»Hvis kommunen havde en pakke til skole-virksomhedssamarbejde, ville vi springe på«

Illustration: Engineer the future c/o IDA

I dag står skole-virksomhedssamarbejde ikke øverst på to-do listen hos det rådgivende ingeniørhus Kirkholm Maskiningeniører A/S, men det vil direktør for rådgiverens sjællandske afdeling, Rasmus Just, gerne ændre på.

Udfordringen er, hvor initiativet skal komme fra:

»Jeg ville rigtig gerne sige, at vi selv går ud og initierer et samarbejde nu, men skal jeg være realistisk, er startskuddet nødt til at komme fra ekstern side,« siger Rasmus Just.

Læs også: Kommune: NU lover vi at understøtte skole-virksomhedssamarbejde

Kirkholm Maskiningeniører er en af mange virksomheder, der i spørgeskemaet til en ny mini-rapport fortæller, at de i dag ikke samarbejder med skoler, men gerne vil i gang. Rapporten af lavet af den teknologiske alliance Engineer the future i samarbejde med Deloitte Consulting og har til formål at inspirere til et styrket skole-virksomhedssamabejde og belyse de barrierer, der er for samarbejde i dag.

Flere af virksomhederne ser gerne, at kommunerne påtager sig en aktiv rolle, når det kommer til at koordinere samarbejde med de lokale skoler. Og Rasmus Just er ikke i tvivl om, at Kirkholm Maskiningeniører ville stå klar, hvis kommunen henvendte sig med en forløbspakke, hvori det står beskrevet, hvilke opgaver virksomheden skal påtage sig i et skole-virksomhedssamarbejde.

Læs også: Sund og Bælt kickstarter skolesamarbejde fra toppen af Storebælt

»Hvis kommunen havde sådan en samarbejdspakke, ville vi springe på,« siger han.

Ligesom de fleste andre adspurgte virksomheder, angiver Kirkholm Maskiningeniører samfundsansvar som en væsentlig årsag til ønsket om at indgå i samarbejde med skoler.

»Vi har selv udfordringer med at skaffe kompetent arbejdskraft, så vi vil naturligvis gerne være med til at sikre, at flere unge mennesker vælger ingeniørfaget i fremtiden,« siger Rasmus Just, der understreger, at det er vigtigt for virksomheden at kunne se langtidsperspektivet:

»Vi skal ikke bare være en ressource. Et samarbejde med grundskolerne skal have et klart formål, være spændende og være fagligt og menneskeligt udfordrende - for både dem og os,« siger han.