Hvert fjerde IDA-medlem vil stemme – hvis meningsmåling holder stik

23 procent af IDAs medlemmer forventer at stemme til IDAs igangværende repræsentantskabsvalg. I hvert fald vist man tør tro en aldeles uvidenskabelig og statistisk usikker meningsmåling på ing.dk’s IDA-valgzone. Hvis de, der har stemt er repræsentative, vil valgdeltagelsen ramme præcis samme niveau som ved repræsentantskabsvalget i 2013.

Spørgeskemaet har været tilgængeligt i perioden fra tirsdag den 19. marts til tirsdag den 26. marts, hvor valget blev fløjtet i gang.

I alt 673 læsere har deltaget i meningsmålingen, der udelukkende er baseret på svar fra folk, der selv har følt sig kaldet til at deltage – og som i øvrigt har besøgt ing.dk i perioden.

Næsten hver tredje deltager har dog angivet, at de slet ikke er medlem af IDA.

Valget til IDAs repræsentantskab åbnede som nævnt i går og de virtuelle stemmebokse lukker først torsdag den 11. april. Foreløbig har 5,04 procent af de i alt 86.157 stemmeberettigede afgivet deres stemme. Det svarer til i alt 4.344 IDA-medlemmer.

Kigger vi på de otte regioner, er der procentvis størst opbakning til valget fra medlemmerne i IDA Nord, mens færrest har nået at sætte et kryds i Østjylland. 6,5 procent af de nordjyske IDA-medlemmer har stemt. Det gælder kun for 4,1 procent af østjyderne.

Med sine 33.029 medlemmer er IDA København den suverænt største region. Mens kun 4,6 procent har stemt her, svarer det til 35 procent af de afgivne stemmer.

Ved valget i 2016 blev der afgivet flest stemmer i begyndelsen af valgperioden. I 2016 steg stemmeprocenten dog markant de sidste fire dage, da der først blev udsendt en påmindelse pr. mail og siden en påmindelse med sms. Dermed steg stemmeprocenten fra 5,7 procent til 10,84 procent de sidste fire dage. Hvorvidt valgdeltagelsen når op over de blot 10,8 procent, som blev resultatet ved det seneste valg i 2016, vil tiden vise.

Emner : IDA
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Valgdeltagelsen er på nuværende tidspunkt væsentlig højere end på samme tidspunkt ved sidste valg, så det ser ud til at vi får en højere valgdeltagelse end sidst. 23 % ville være dejligt at komme tilbage til. Så kan kun opfordre alle medlemmer til at stemme, og dem der har stemt må gerne opfordre alle andre de møder der endnu ikke har stemt til at gøre det samme. Brug din demokratiske ret og undgå dårlig samvittighed, stem til IDA valget.

Søren Fischer, Formand for valgudvalget

  • 0
  • 0

Brug din demokratiske ret og undgå dårlig samvittighed, stem til IDA valget.

Nu har jeg også stemt, og min samvittighed er fin.

Jeg funderer lidt over, om det monstro kan være en fordel at stå øverst eller måske nederst på den meget lange stemmeseddel. Bliver lister og personer i midten overset?

Det samme kan selvfølgelig være tilfældet med papirstemmesedler, men effekten er måske anderledes på en skærm? Sådan opfatter jeg det selv.

Er det noget, valgudvalget har tænkt over?

  • 0
  • 0

Ja det er bestemt noget vi har tænkt over. Der trækkes lod om rækkefølgen af listerne, i år ved hjælp af random.org, så her er teknologien også kommet i spil. I sær i København er det nærmest en umulig opgave at overskue alle de kandidater der stiller op til valget. Det valgsystem som benyttes i år og som også blev benyttet ved de foregående valg er nu så gammelt at det skal udskiftes. En af de ting vi helt sikkert vil forsøge at gøre bedre i det nye system er hvordan kandidaterne præsenteres. En af de nye ting der er kommet ved dette valg er muligheden for at søge på en kandidat så du nemmere kan finde den kandidat du allerede har fundet ud af at du vil stemme på. Da det er over halvdelen af stemmerne der afgives som personlige stemmer håber jeg det hjælper folk lidt.

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten