Hvem skal ha' din stemme

18. marts 2022 kl. 09:3916
Hvem skal ha' din stemme
Mens det ved tidligere repræsentantskabsvalg har været svært at lokke formandskandidaterne frem, ser det anderledes ud denne gang. På nuværende tidspunkt har seks ud af 13 lister en formand in spe. Illustration: Lars Refn.
Næste fredag begynder valget til IDAs repræsentantskab og i år skal der også findes ny formand. Allerede i dag åbner IDA-valgzonen på ing.dk. Følg med her, hvis du vil klædes bedre på til at stemme.
Artiklen er ældre end 30 dage

Ikke mindre end 435 kandidater fordelt på13 lister - eller "IDA-partier" om man vil - kæmper om din stemme til IDAs repræsentantskabsvalg. Afstemningen åbner fredag den 25. marts og løber frem til og med tirsdag den 11. april.

Ligesom ved tidligere repræsentantskabsvalg har IDAs valgudvalg besluttet at sponsere en uafhængig, journalistisk dækning af valget på ing.dk for at skabe opmærksomhed om valget og dermed øge medlemsdemokratiet, forklarer Søren Vang Fischer, der formand for IDAs valgudvalg:

»Vi vil gerne have, at så mange som muligt bliver engageret i valg, så dem, der bliver valgt, rent faktisk repræsenterer medlemmerne, fordi medlemmerne ved, hvad de står for. Vi vil ikke være en af de fagforeninger, der mister medlemmer, fordi vi er ude af trit med dem.«

Når valgudvalget netop har valgt ing.dk, skyldes det ifølge Søren Vang Fischer, at det er et medie, der kommer ud til alle medlemmerne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Det gælder om at nå så mange som muligt, og derfor vil vi også bruge sociale medier som Facebook og LinkedIn,« forklarer han.

Ved valget i 2019 stemte cirka 20 procent af medlemmerne, og sådan må det også meget gerne gå denne gang, siger Søren Vang Fischer:

»Vi vil meget gerne fastholde stemmeprocenten, for hvis vi gør det, er antallet af stemme endnu større, fordi vi er vokset med cirka 20.000 kandidatmedlemmer siden valget i 2019,« siger han.

IDA-valg 2022

  • IDAs medlemmer skal i år vælge nyt repræsentantskab.

  • Valget foregår fra fredag 25. marts til og med mandag 11. april. Resultatet offentliggøres 12. april kl. 16.

  • 61 af de i alt 65 pladser i repræsentantskabet vælges af og besættes med kandidatmedlemmer, mens IDA STEM Students har valgt fire studiemedlemmer på et stormøde for studiemedlemmer.

  • I alt 13 kandidatlister (partier, red.) med til sammen 435 kandidater stiller op.

  • Valget foregår udelukkende elektronisk. Medlemmer af IDA kan stemme her

  • På sit konstituerende møde den 7. maj vælger det nyvalgte repræsentantskab formand og hovedbestyrelse.

  • Ingeniøren sætter fokus på valget i hele perioden. Læs mere på vores valgfokus

Ny formand skal findes

Ved et valg er noget sjældent sikkert. Denne gang er det dog helt sikkert, at IDA får en ny frontfigur. Efter to periode på posten falder den nuværende formand Thomas Damkjær Petersen nemlig for IDAs genvalgsregler og må derfor overdrage posten.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Valget bliver derfor afgørende for, hvem der kommer til at stå i spidsen for IDA de kommende tre år. Det er nemlig det nyvalgte repræsentantskab, der vælger den ny formand.

Intet tyder på, at det bliver vanskeligt at finde en ny formand denne gang. Indtil videre er seks af de i alt 13 lister klar med en formandskandidat. Hvad de og de 13 lister har at byde på, kigger vi nærmere på frem til afslutningen af repræsentantskabsvalget.

16 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
16
24. marts 2022 kl. 17:59

Jeg forstår slet ikke den kommentar. Hvorfor skulle klimapolitik være venstreorienteret? Det er da et emne som berører alle, og som IDA bedre end andre kan udtale sig om da vi har rigtig mange eksperter inden for området som medlemmer. Jeg synes også det er lidt sjovt når to ud af de tre øverste poster i foreningen stillede op til det seneste kommunalvalg, og det var for henholdsvis Venstre og Konservative som jeg ikke normalt synes man placerer som venstreorienterede :) De tre øverste poster er for en god ordens skyld; formand, næstformand og formand for Ansattes Råd

15
24. marts 2022 kl. 06:19

Jeg tillader mig at gentage en tekst som også er lagt som kommentar på en af de andre valgnyheder, så nu er der 2 artikler. Hvor er valgdækningen i ING? Ja der er et link til IDA valgsiden men det er jo "KUN" partiernes egne flosker. Hvis +20% valgdeltagelse er nok for IDA behøver vi ikke diskutere politiken for IDA men kan lade de få aktive bestemme alt. Dette ville jo da spare foreningen for udgifterne ved et valg. Ja valget starter nu men valgkampen kunne være startet da ING oprettede den fejlagtige henvisning til 20 artikler. Jeg venter på at ING opretter 20 artikler om emnet før jeg begynder at læse mere om valget.

14
22. marts 2022 kl. 13:06

Et eksempel: De omkring 60 ansatte i Jura og Arbejdsvilkår arbejder tæt sammen med trivselsindsatsen og karriereudviklingskonsulenterne, og sikrer de bedst mulige udgangspunkter for medlemmernes løn- og arbejdsvilkår. Det kører helt parallelt med de politiske indsatser.

13
22. marts 2022 kl. 12:14

Der er så mange forskellige måder at arbejde på som ingeniør, og for den enkelte kan det skifte meget, gennem et helt arbejdsliv.

Det er derfor vigtigt at IDA's repræsentantskab bliver sammensat så det afspejler medlemsskaren. Det kan vi opnå med høj valgdeltagelse.

Jeg, og Selvstændige Ingeniørers liste, vil styrke IDA's tilbud til mindre virksomheder, og iværksættere.

11
21. marts 2022 kl. 23:27

Vi vil ikke være en af de fagforeninger, der mister medlemmer, fordi vi er ude af trit med dem.«

IDA er lige så meget et politisk parti, som en fagforening. Et venstreorienteret et af slagsen.

En fagforening skal arbejde med medlemmernes faglige interesser.

Klimapolitik, indførelse af roadpricing, udfasning af jobs indenfor visse energiforsyningsområder, vindmøller og forfærdeliggørelse vedrørende klimateorier er ikke fagforeningsarbejde.

Ud over at modarbejde mine interesser, fyres mine penge af på irrelevant arbejde.

Når man påpeger dette, får man at vide at det klimapolitiske arbejde skam ikke betyder at der går noget fra fagforeningsarbejdet.

Er der for mange penge at sløse med, eller har IDA realiseret "work smarter, not harder" utopien?

9
21. marts 2022 kl. 19:29

Jeg tror ikke jeg forstår hvordan en generalforsamling vil være mere demokratisk? Sidste gang stemte 20 % af de daværende medlemmer til valget, mere præcist 17.247 medlemmer. Det vil være noget af en generalforsamling som skal holdes for at nå op på det tal. Erfaring fra andre foreninger ville nok være at hvis man kunne få 2.000 til at stemme i forbindelse med en generalforsamling ville det være over al forventning, men så er det lige pludselig under 2 % af medlemmerne som bestemmer det hele, og det synes jeg ikke er mere demokratisk.

8
21. marts 2022 kl. 19:26

Det er stadigvæk muligt at få valgt folk ind ved at de springer listen, det er der eksempler på sker. Skete f.eks. ved sidste valg. Årsagen til at alle lister laver prioriterede lister er at der er nogen som stiller op for at hjælpe med at trække stemmer til en liste de støtter, men som ikke selv er interesseret i at blive valgt. Så det kan godt være at det for andre kan virke underligt, men mit bud er at over 90 % af kandidaterne er glade for at det er sådan.

7
21. marts 2022 kl. 12:05

Til kommende IDA valg er listen Atomkraft, Ja Tak, et åbentlyst godt valg.

6
journalist, cand.mag. -
21. marts 2022 kl. 09:43
journalist, cand.mag.

Hej Erik Jensen Mange tak for din kommentar. Der er endnu ikke ret mange artikler på vores valgfokus, da vi først begyndte at dække IDAs repræsentantskabsvalg 2022 i fredags.

Men fra nu af og frem til 11. april, hvor valget slutter, kommer der løbende nye artikler til.

Du kan også læse om de forskellige IDA-lister og deres kandidater på IDAs valgsite. Det er også her, du skal stemme, når valget åbner fredag 25. marts.

Venlig hilsen, Lene Wessel, journalist, Ingeniøren

5
journalist, cand.mag. -
21. marts 2022 kl. 09:26
journalist, cand.mag.

Kære Henrik Hansen Mange tak for din kommentar. De gamle artikler fra valget i 2019 er nu fjernet fra vores IDA-valgfokus 2022.

Valgdækningen på ing.dk er først lige begyndt, og der kommer løbende artikler i perioden frem til 11. april, hvor valget slutter.

IDAs valgside kan du læse om de forskellige lister og se, hvem der stiller op i de forskellige regioner. Her er også link til listernes hjemmeside, hvor du kan finde mere information.

Venlig hilsen Lene Wessel, journalist, Ingeniøren

3
21. marts 2022 kl. 07:26

Hvor findes de 20 omtalte artikler, jeg mangler en oversigt eller links?

1
18. marts 2022 kl. 10:47

Det bliver svært at træffe et valg, da alle lister vælger at opstille prioriteret og de, jeg måtte vælge at kaste min stemme på ikke står øverst på listen.

Ærgerligt at man undertrykker demokratiet og ikke lader medlemmerne bestemme, hvem der skal ind i rep.

|<