Hvad lægger virksomhederne vægt på, når de ansætter?
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Hvad lægger virksomhederne vægt på, når de ansætter?

Hej
Jeg vil gerne vide hvad virksomhederne lægger vægt på, når de ansætter. Kan I fortælle mig det?
Venlig hilsen
Den jobsøgende

Hej Jobsøgende
Det er svært at svare konkret på, hvad virksomheder lægger vægt på, når de ansætter, da det ofte vil komme an på det enkelte job og den enkelte virksomhed.

Der er dog generelt nogle ting, der går igen, uagtet job og virksomhed: Matchet med virksomhedens kultur og værdier og en genuin interesse og motivation for netop dette.

Til nogle stillinger er der mulighed for at søge, hvis man har potentiale og ikke nødvendigvis besidder helt konkrete kvalifikationer, andre gange efterspørger virksomheden nogle helt specifikke kvalifikationer. Dette kan oftest læses ud fra jobopslaget. Er man i tvivl om, hvilke
kvalifikationer, der vægter mest, vil jeg anbefale at kontakte den ansvarlige leder eller HR-konsulent.

De fleste ledere i Grundfos vil meget gerne svare på spørgsmål omkring jobbet, derfor anbefaler vi også altid, at man kontakter dem, hvis man er i tvivl. Dette kan være en stor hjælp når man skal skrive sin ansøgning, så man ved, hvad der bliver lagt mærke til, når
ansøgningen læses.

Som ansøger er det vigtigt at du synliggør de kvalifikationer, der efterspørges i opslaget. Et godt tip kan være at flytte dem til toppen af dit CV, så man ikke er tvivl om, at du besidder disse kvalifikationer.

Ud over kvalifikationerne er det som nævnt motivationen og matchet med virksomheden, der tæller. Her lægges der meget vægt på, at du som ansøger har forholdt dig til det job og den virksomhed, du søger. Ud over at sælge dig selv, vil vi nemlig også gerne se, at du er topmotiveret for at arbejde lige præcis her og med dette job. Helt generelt vil vi gerne kunne se, at du har læst og forstået jobopslaget og har taget stilling til, hvordan du kan bidrage til jobbet.

Det giver ofte god mening at inkludere ord eller sætninger fra opslaget i din ansøgning, og forholde dig til, hvordan du matcher dette.

Mit bedste råd er altså at læse jobopslaget grundigt og eventuelt følge op på telefon for at finde ud af, hvad der vægtes af virksomheden til lige netop dette job – er det kvalifikationerne alene eller er der også mulighed for at vokse i jobbet og søge på potentialet?

Derudover skal du altid sikre at din motivation for jobbet kan læses i din ansøgning og at modtageren kan se, at du har taget stilling til, hvordan du vil passe ind i virksomheden.

Læs også: Sådan får du succes i dit første job

*Har du et spørgsmål om karriere? Skriv til Jobfinders karrierepanel på community@jobfinder.dk - Du kan også følge Jobfinder på Facebook og Twitter *

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten