Husk at pleje dit netværk i hverdagen

13. januar 2017 kl. 09:20
Husk at pleje dit netværk i hverdagen
Illustration: dolgachov/Bigstock.
Din jobjagt bliver for alvor hjulpet af at have et godt netværk, men hvordan får man udbygget sit netværk i løbet af en arbejdsdag? Jobfinder har tre tips til at pleje dit netværk i dagligdagen
Artiklen er ældre end 30 dage

Betydningen af dit netværk og din LinkedIn-profil, når du søger job, er kæmpestor. Ifølge Ingeniørforeningen får flertallet (52 pct.) af IDA’s medlemmer arbejde gennem deres ’networking’ eller den professionelle netværksside LinkedIn.

Derfor kan det ofte betale sig at pleje sit netværk og sin LinkedIn-profil, selvom du fortsat har et fast arbejde og ikke har blæst jobjagten i gang.

Er din jagtsæson efter nyt job begyndt? Tjek Jobfinder for nye spændende jobtilbud.

Skulle du pludselig blive afskediget eller få lyst til at søge nyt arbejde, har du således allerede et forspring i din jobsøgning, hvis du har holdt dit netværk varmt. På den måde sætter du dig selv i et bedre udgangspunkt, og det kræver ikke en speciel stor indsats – du kan faktisk klare det i hverdagen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Jobfinder giver dig her tre tips, inspireret af det amerikanske karrieresite Fast Company, til at netværke i dagligdagen.

1. De daglige e-mails på kontoret er en vej til networking

Alle de elektroniske breve, som dagligt popper ind i din indbakke, er ikke bare forstyrrende beskeder. Det er også en mulighed for at promovere dig selv og sprede dine netværksvinger endnu længere ud.

Uanset om det er en kollega fra en anden afdeling eller en ny kunde, du ikke har snakket med før, som skriver til dig, bør du svare. Vær venlig og præsentabel - og sørg for at have en ordentlig signatur. Det sikrer, at dit netværk altid har adgang til dine kontaktoplysninger.

2. Plej dit LinkedIn-netværk - også når du ikke søger job

Dit profilbillede på LinkedIn er muligvis skarpt skåret, som du står dér i dit fineste jakkesæt, men der skal mere til at pleje din profil end flotte billeder. Selvom profilen er fuldt opdateret med dine nyeste bedrifter, er det en fordel hele tiden at kæle for dit netværk og ikke kun være aktiv, når du jagter nyt job.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Du kan for eksempel lave regelmæssige opdateringer, hvor du deler en nyhedshistorie fra din branche eller tilkendegiver din holdning til en aktuel sag eller blot at ønske folk i dit netværk tillykke med deres nye arbejde eller jubilæum. Et alternativ kan være at hjælpe personer i dit netværk, som søger job, ved at dele deres opslag.

Du kan også tage luften en smule ud af den professionelle sfære og vise din personlighed ved at dele opdateringer fra nonprofit-sager eller interesseorganisationer, du bakker op om.

Men hold igen med smileyer og overpersonlige opdateringer – de hører til på andre sociale medier.

3. Hold hovedet pænt på profilbillede

Gennemgå dine billeder på sociale profiler som Facebook, Google+, Instagram, Twitter og selvfølgelig LinkedIn. Et standard portrætbillede af dit ansigt, hvor man kan skimte toppen af dit slips og din habitjakke, kan have samme salgskraft som et selfie af dig selv i en sofa iklædt jeans og T-shirt.

Afhængig af platformen giver det mening at løfte sløret for dele af din personlighed i dine profilbilleder – det skiller dig ud fra mængden af omvandrende jakkesæt, der søger de samme jobs som dig.

Et godt billede til Facebook fungerer dog muligvis ikke lige så godt på LinkedIn. Derfor skal du sørge for, at dit billede passer til den sociale sammenhæng, det indgår i.

Leder du efter arbejde inden for design og udvikling? Tjek Jobfinder for interessante muligheder.

Derudover skal du huske at tilpasse profilbilleder til det format, som den pågældende hjemmeside benytter. Det ser direkte uprofessionelt ud med billeder, der er grumsede på grund af for få pixels, eller portrætter, som er skåret de forkerte steder.

Helt kort er pointen, at du ved at være omhyggelig og grundig med dagligdagsting som e-mails eller brug af sociale medier kan pleje dit netværk og så frø, der senere kan vokse op til at blive jobtilbud.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger