En flok køer nær Slagelse står i centrum af et mysterium, som en håndfuld forskere indtil videre ikke har kunnet løse:
En del af køerne hos landmand Søren Olsen vil kun nødtvungent drikke vandet i deres stald.
- emailE-mail
- linkKopier link

Fortsæt din læsning
- Sortér efter chevron_right
- Trådet debat
Kunne det skyldes bredbåndskabler eller fibernet-kabler i jorden?
Det vandværk jeg er tilsluttet har fået monteret en "kalkknuser", spørg mig ikke hvordan den virker. Men efter det kan jeg heller ikke lide at drikke vandet, det smager ikke godt mere. Men det er jo "rent"?
Er der mon en ingeniør i Ørslev, som kan fortælle os hvordan vandet smager?
Meget interesant læsestof altsammen - der har i de sidste 100 år - så vidt jeg ved - med Victor Schauberger i spidsen, blevet studeret i at give vand liv! Det kunne være at man skulle afprøve nogle gamle metoder til at give vandet “liv” igen - hvis det virker at lave et forsøg med det dårlige vand - at f.eks at røre i det med en træpind i 2 timer - for så at køerne vil drikke det - kan videnskaben måske “få syn for sagen” og gamle studier få nyt liv! Omkostningerne er jo ikke store - en cylinder til 60 liter og en træpind.
Der kan være tale om elektrolyse af vandet hvor et rørstykke består af en dårlig leder fx plast. Elektrolysen danner brint, ilt og evt. klor og brintoverilte. Det måles der næppe for i vandanalyserne, men det påvirker vandets smag.
Googlede lige Grander vand, og det må helt klart være det der kommer ud af hanerne på Ørslev vandværk☺️
Det lyder som om at det er vandet fra Ørslev vandværk køerne ikke kan lide, og ikke blot vandet fra gårdens installationer. At effekten holder ved selv når vandet transporteres langt i palletanke er også mystisk, men tyder vel på at problemet ikke skyldes fejlstrømme?
Ja, det er en mulighed at forhindre dette ved plastrør mv. Men det kan generelt være en dyr løsning. Elinstallationer kan laves, så de kun giver ubetydelige spændinger på beskyttelsesledere. Ofte tror installatører, at de ikke tilfører spænding på beskyttelsesledere, men generelt sker det i de aller fleste installationer. Så ved at indrette elinstallationen på særlige måder, så kan det undgås. Og så er der ingen problemer med diverse stålrør.
Ja, Jørgen Hemmingsen. Den spænding kan sikkert blive påtrykt fra mange steder og kommer muligvis også konkret fra flere kilder. Stålrøret kan have en meget lang udstrækning og muligvis også gå til flere naboer - måske km væk. Men det vil normalt være til at finde, ved at aflede strøm til jord og kigge på magnetfelterne fra røret. Det er såmend ikke så svært.
Grander vand. Uden at forholde mig til om det virker eller ej, må det da være oplagt at teste Grandervand på gården.
Jeg husker engang at have set en præsentation på DTU Kemiteknik om vands 4. fase der af oplægsholderen blev kaldt "exclusion-zone water". Jeg kender ikke noget videre til det, men hvis han har fat i den lange ende så kan det måske være at der er visse køer som ikke bryder sig om det? Dannelsen af denne fase havde så vidt jeg husker meget med overflademateriale på vandets beholder at gøre og efter at have nået den 4. fase kunne vandet så holde denne i en kortere eller længere periode afhængigt af hvordan det opbevares. Det kan måske forklare nogen af uoverensstemmelserne i de hidtidige undersøgelser?
Som sagt, jeg er ingen ekspert. Det var bare en tanke. Hvis der er nogen som vil forfølge sporet kan de f.eks. starte her:https://www.pollacklab.org/research
Jeg håber i finder svar på gåden så køerne slipper for at drikke urin fra gulvet :\
De venligste hilsner Tobias
Det er en af dem der er rar at få væk. ?Som fx 6 amp AC lækstrøm i et kølevandsrør på en back-up generator.
Skift til plastikrør og slanger. Vi har skiftet alle jernrør, stålrør og kobberrør, samt messing fittings ud på vores gård over de sidste 7-8 år, og har ingen spænding og underlige jordstrømme mere. Vi fandt mange dårlige kombinationer, med galvanisk tæring, pga blanding af metaller i en uheldig kombination.
PEL rør til vandforsyningen og PEX rør til varmeanlægget fungere rigtigt godt og med langt færre lækager.
Vi har også udskiftet hele elanlæget, og fandt mange "spændende" kombinationer af jording, og nulling.
Gamle landbrug har knopskudt over tiden og nye installationer er ofte udført i forlængelse af eksisterende, med jordstrømme og lækstrømme de underligste steder.
Som fx 6 amp AC lækstrøm i et kølevandsrør på en back-up generator.
Det virker jo bare ikke som om det kommer fra gårdens installation når problemet også er der, når alt strøm i området er afbrudt. Mon ikke problemet skal findes i jordstrømme. Vi bruger jo rask væk jorden som separat leder. Hvis der findes jordbundsforhold (måske også dybt) som giver dårlig forbindelse, så vil man sagtens kunne måle spændingsforskel, selvom strømmen er afbrudt til ens egen installation.Det er bemærkelsesværdigt, men ikke helt unormalt at kunne finde 10 VAC på et stål vandrør. Men der er naturligvis også løsninger til den slags problemer.
Jeg har i en tidligere stilling erfaring med ECA som rengøringsmetode. Det virkede, selv om jeg dengang var skeptisk over for teknologien. Hvis der er en lækstrøm et sted er det muligt at vandet undergår en lignende reaktion, der afgjort vil ændre vandets sammensætning.
Det at bygge huse med lave AC magnetfelter og lille spænding på beskyttelsesledere og stålrør er en sag for specialister på det område. Eksempler på den slags bygninger i Danmark er DR-Byen og huset til DTU Cen. Så teknologien findes til den slags, men bruges ret sjældent. Det er f.eks. forbudt at bruge forsyningskabler med beskyttelsesleder, hvor lederne sidder i en 5-kant.
Det er bemærkelsesværdigt, men ikke helt unormalt at kunne finde 10 VAC på et stål vandrør. Men der er naturligvis også løsninger til den slags problemer.